Grădină

FOTO 10 idei pentru alei de grădină

Grădina pe are o întrețineți cu pasiune are nevoi de căi de acces care să va permită să ajungeți în orice colț fără să vă murdăriți de noroi.

Mai mult, cu un pic de creativitate și un minim de efort fizic și financiar veți putea găsi soluții simple și de efect pentru potecile din grădină.

Prima variantă, cea mai simplă, este să semănați gazon în care să inserați pietre late pe care veți putea păși când iarba este udă.

Pașii de însămânțare a gazonului îi găsiți aici

Sau, dacă terenul nu are tendința să băltească apa, puteți lăsa doar gazonul în zonele de acces.

Dacă aveți în gospodărie dale pe care nu le folosiți luați în considerare constituirea unei poteci formate din acestea. Pe margine puteți orna cu un mic gărduleț simplu, dar de efect.

O zonă de acces de tip potecă din pietriș poate fi ornată cu piese din lemn, pe care le puteți procura de la magazinele de bricolaj sau de la depozitele de lemn.

Pentru o structură a aleilor mai durabilă puteți alege un strat de nisip, pe care se așează pietre late. Exteriorul potecii poate fi stabilizat cu pietre așezate în forma de mai jos.

O combinație de efect este dată de o alee cu lemn, pietre mici de marmură și flori.

Cu o cantitate de pietre și creativitate veți putea decora spațiul din grădină precum în fotografie.

O alee de efect, formată dintr-o combinație de lemn și piatră:

O zonă în pantă poate fi reconstruită pe etaje, consolidate cu structuri de beton sau lemn (neapărat tratat) și care va fi umplută cu pietriș.

Nu în ultimul rând, înainte de începerea lucrării observați cu atenție tendința de deplasare a apei de ploaie, pentru a nu avea surprize după ce efectuați lucrarea. În magazinele de bricolaj veți găsi soluții de îndepărtare a apei din zonele apropiate construcțiilor sau pe care le folosiți pentru deplasare.

foto: Pinterest

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *