Grădină

10 lucruri interesante despre nucșoară, super-condimentul care a generat conflicte între state
Nucșoara este un condiment  special, cu o aromă dulce-iute, care este folosit în multe rețete din întreaga lume.

Este obținută din sămânța arborelui de nucșoară (Myristica fragrans), care este originar din Insulele Moluce, cunoscute și ca „Insulele Mirodeniilor”, datorită nucșoarei și cuișoarelor care au fost inițial găsite exclusiv acolo.

În secolul al XV-lea, nucșoara era extrem de rară și valoroasă, iar comercianții europeni o cumpărau cu prețuri exorbitante.

Arborele de nucșoară crește până la o înălțime de 20 metri și are o producție anuală de până la 2.000 de fructe de mărimea unei mingi de tenis de câmp.

Istoria condimentelor în România. O călătorie aromată prin timp

Fiecare fruct conține sămânţa (nucșoara), ce se dezvoltă într-un înveliș roșu portocaliu – coaja de nucșoară.

Iată 10 lucruri interesante despre nucșoară:

  1. Nucșoara este una dintre cele mai vechi mirodenii din lume. A fost folosită de mii de ani în medicina tradițională și în bucătărie.
  2. Acest condiment a fost considerată un simbol al bogăției și al statutului social ridicat. În Evul Mediu, era una dintre cele mai scumpe mirodenii din lume.
  3. Olanda a monopolizat comerțul cu nucșoară în secolul al XVII-lea. Acest lucru a dus la conflicte între olandezi și britanici, care doreau și ei să controleze această piață profitabilă.
  4. Nucșoara este un fruct, nu o nucă.
  5. Nucșoara este o sursă bună de fibre, vitamine și minerale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina E, potasiu, magneziu și fier. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene.
  6. Nucșoara este folosită în multe rețete din întreaga lume. Este un ingredient popular în prăjituri, budinci, biscuiți, sosuri și mâncăruri picante.
  7. Aceasta este, de asemenea, folosită în medicina tradițională pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv dureri de stomac, răceală și gripă.
  8. Nucșoara poate fi toxică în cantități mari. Consumul excesiv de nucșoară poate duce la greață, vărsături, amețeli, convulsii și chiar deces.
  9. Nucșoara este un ingredient popular în parfumerie. Este folosită pentru a da aromă parfumurilor florale, orientale și condimentate.
  10. Condimentul este folosit pentru a da aromă mâncărurilor dulci, sărate și picante. Nucșoara este adesea confundată cu mirodenii similare, cum ar fi nucșoara de ghimbir și nucșoara de scorțișoară.

Lucruri interesante despre anghinare: plantă medicinală și delicatesă culinară

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *