Grădină

10 modalități de prevenire a creșterii buruienilor în grădină

O grădină plină de legume și flori și fără buruieni este, la modul ideal, dorința oricărei persoane care dispune de o suprafață de teren în jurul casei.

De cele mai multe ori lupta cu buruienile este anevoioasă, întrucât acestea au o mare putere de creștere și de regenerare.

Totuși, puteți aplica anumite trucuri care vă vor ușura activitatea agricolă.

VIDEO Cuscuța, buruiana care ne sugrumă plantele din grădină. Metode de combatere

Iată câteva dintre acestea:

  1. Acoperă solul cu mulci. Mulciul este un strat de material organic care este așezat deasupra solului. Ajută la suprimarea buruienilor blocând lumina soarelui și umezeala. Mulciul ajută, de asemenea, la menținerea umidității în sol, ceea ce poate ajuta la prevenirea germinației buruienilor. Unele tipuri bune de mulci pentru grădini includ paie, rumeguș, scoarță de copac și ace de pin.
  2. Folosește folie antiburuieni. Folia de protecție împotriva buruienilor este fabricată din material textil sau plastic, care odată așezat deasupra solului prevenine creșterea buruienilor. Acestea sunt fabricate din materiale precum polipropilena sau polietilena și sunt adesea perforate pentru a permite apei să se scurgă. Covorașele de protecție împotriva buruienilor pot fi o opțiune bună pentru zonele în care buruienile sunt o problemă persistentă.
  3. Plantează plante apropiate una de alta. Atunci când plantele sunt apropiate una de alta, concurează pentru lumina soarelui și nutrienți. Acest lucru poate face mai dificil pentru buruieni să se dezvolte. Când plantezi, încearcă să distanțezi plantele astfel încât să nu fie mai mult spațiu necesar una față de alta.
  4. Udă doar plantele și nu întreaga grădină. Atunci când uzi grădina, evită udarea zonelor în care cresc buruienile. Acest lucru va ajuta la privarea buruienilor de umiditate și va face mai dificil pentru ele să se dezvolta și să supraviețuiască.
  5. Aplică margini de bordură. Marginile de bordură pot ajuta la prevenirea răspândirii buruienilor de la o zonă a grădinii la alta. Pot fi fabricate din materiale precum metal, plastic sau beton.
  6. Scoate manual buruienile în mod regulat. Extragerea manuală a buruienilor este cea mai eficientă modalitate de a le elimina din grădina ta. Atunci când scoți manual buruienile, asigură-te că îndepărtezi întreaga plantă, inclusiv rădăcinile. Acest lucru va preveni creșterea buruienilor din nou.
  7. Folosește erbicide preemergente. Erbicidele preemergente sunt substanțe chimice care sunt aplicate pe sol înainte ca semințele de buruieni să germineze. Ele funcționează prin prevenirea absorbției de apă și nutrienți de către semințele de buruieni. Erbicidele preemergente pot fi o opțiune bună pentru prevenirea buruienilor în zonele în care sunt o problemă persistentă.
  8. Aerează solul în mod regulat. Aerarea solului ajută la îmbunătățirea drenajului și a nivelului de oxigen, ceea ce poate face mai dificil pentru buruieni să crească.
  9. Adaugă compost în sol. Compostul este o sursă bogată de nutrienți care poate ajuta la îmbunătățirea sănătății solului și la a-l face mai puțin ospitalier pentru buruieni.
  10. Plantează plante native. Plantele native sunt mai bine adaptate la climatul și condițiile locale, ceea ce le poate face mai puțin susceptibile la buruieni.

Cum scăpăm definitiv de buruienile dintre pavele. Sfaturi practice de eliminare și prevenire a reapariției buruienilor

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *