DIYGrădină

10 modele de pergole din lemn și alte materiale. Soluții DIY pentru construcția acestora

Conform DEX, pergola este o construcție ușoară într-un parc sau într-o grădină, formată dintr-o rețea de grinzi de lemn, susținute de șiruri de coloane, de stâlpi pe care se întind plante agățătoare decorative. (provine din franceză și italiană – pergola).

Pergole din lemn

Lemnul este un material extrem de potrivit pentru pergole, fiind folosit în funcție de locul de amplasare al acesteia și materialele avute la dispoziție. Prezintă dezavantajul degradării în timp, chiar dacă este tratat. Întrucât pergola va fi în scurt timp acoperită cu flori, luați în considerare și acest aspect în alegerea sau construcția acesteia, în funcție de bugetul alocat acestui proiect. Puteți realiza în regim DIY (do it yourself) o pergolă cu costuri minime. Nu aveți nevoie decât de câteva bucăți de lemn, câteva autofiletante și un strop de imaginație.

Dacă veți opta pentru o pergolă din metal, luați în considerare un aparat de sudură dar și obturarea țevilor la capete, pentru a nu deveni un loc în care se vor instala viespile.

PONT Puteți folosi spumă poliuretanică pentru obturarea țevilor, ce va fi tăiată după întărire cu un cuter.

Pergola trandafiri

Trandafirii sunt, în mod cert, florile ”vedetă”, ce se îmbină în mod perfect cu pergolele, dând o frumusețe aparte grădinii în care sunt amplasate. Trandafirii cățărători cresc foarte repede, ajungând să acopere cu flori colorate zona unde ați instalat pergola. Totodată, puteți opta pentru alte plante cățărătoare care vor avea un rol estetic asemănător.

Trandafirii cățărători, oaza de frumos din grădină. Despre plantare și îngrijire

Pergole bioclimatice pentru terase

Soluțiile moderne includ pergole bioclimatice, cu tehnologie IT  integrată, care se pot amplasa în diferite  spații, precum terasele publice sau din curtea dvoastră, restaurante, balcoane rezidențiale și comerciale, sau chiar pe un acoperiș drept al unei clădiri.

Acoperișul pergolelor bioclimatice este format din lamele din aluminiu care se pot înclina, roti, sau se pot retrage complet, cu ajutorul unei telecomenzi sau al telefonului, materialul fiind rezistent și în condiții mai puțin favorabile (zăpadă).

Modele pergole din lemn și alte materiale

 

Foto Pinterest

 

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

3 comentarii la „10 modele de pergole din lemn și alte materiale. Soluții DIY pentru construcția acestora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *