11 idei de amenajare a unui apartament mic
Aud destul de frecvent în jurul meu dorința de a afla mai multe idei pentru a putea amenaja cu usurinta spațiile mici din apartamente, sfaturi utile pentru asemenea spații!
Adevărul este ca fără doar și poate spațiile mici iti pun creativitatea la încercare mereu, fie că știi cu ce se mananca zona asta, fie ca nu!
Iată cateva sfaturi pentru a duce la bun sfarsit o amenajare a unui apartament mic:
1. Alege o paleta cromatica luminoasa
În astfel de cazuri, atunci cand esti la etapa de a alege culorile, nu e indicat sa te ghidezi doar după culorile favorite și gustul personal ci și un pic de stiinta.
Nuanțele și tonurile culorilor pot fi aducătoare de senzații diverse, nu merge orice, oriunde, după cum știm. De aceea în cazul unui spațiu mic, paleta cromatica trebuie sa creeze iluzia de spațiu mare, aerisit, luminos.
Iar aceasta magie o aduc culorile în nuanțe deschise, la fel și cele pastelate combinate cu alb, bej, grenj, ivoire, crem, adică nuanțe neutre.
Culorile deschise reflecta lumina, astfel dau senzația de spațiu larg care o dorim.
Bineînteles ca nu e interzis sa intervii cu nuante inchise dacă astea îți plac (verde, albastru, roșu, roz închis, gri închis ) doar sa eviti a le folosi pe suprafețe mari.
2. Alege mobilier delicat
Pentru ca acesta ocupă o suprafață destul de mare din suprafață. E indicat de folosit mobilier mic, piese extensibile sau multifunctionale.Foloseste-te de fiecare colț al casei cu cap.
3. Camufleaza piesele mari
Nu e de preferat sa folosesti piese de dimensiuni mari, robuste, iar dacă ai deja acest tip de mobilier, camufleaza…adică vopseste-l în nuanța peretelui, sau imbraca un sifonier în oglinda…la fel și cu o canapea, e de preferat sa fie în aceasi nuanta cu peretele pe care e asezata.
4. Joaca-te cu transparenta
Piesele de mobilier din sticlă, total sau parțial, dau impresia ca nu ocupă mult loc, pentru ca atunci cand lumina circula, senzația de spațiu mare e cat se poate de prezenta.
6. Alege mobilier deschis la culoare
Nici nu ai idee ce impact are o canapea de culoare închisă într-un living mic, va avea un impact mare asupra luminozitatii camerei și a senzației de spațiu mare.
7. Asezarea mobilei conteaza și ea evident
E clar ca în cazul unui spațiu mic nu poți pune o canapea pe mijlocul camerei așa cum ai putea intr-un spatiu mare.
Este indicat sa fie pozitionata pe unul din pereți.
Idei de amenajare a casei în stil retro
8. Culori deschise pentru perdele, draperii si covoare
Regulile raman aceleasi, doar ca nu e indicat sa folosești culori intense nici pentru draperii nici pentru covor. mergi pe nuanțe luminoase, pe uni-uri.
Covorul e indicat în caz ca optezi pentru a acoperi pardoseala sa fie la acceasi nuanta sau apropiata de aceasta, într-o culoare intensă sau cu diverse forme va crea senzația de inghesuiala, nicidecum de spațiu larg.
Este vorba despre iluzii optice.
Orice este prea pronunțat sau colorat prea tare, pare mai aproape de privitor, așa și spațiul pare mai mic.
9.Tablouri și decorațiuni puține și delicate pentru pereți
Intr-un spatiu mic, aglomerarea este de-a dreptul fatala, deci nu exagera cu acestea, fiind prea multe, par prea aproape de privitor și astfel creează senzația de spațiu mic.
10.Nu alege abajururi opace pentru corpurile de iluminat
Acestea țintesc lumina doar în jos sau pe o anumită suprafață, evita-le!
Luminează pereții și tavanul,alegand corpuri de iluminat care isi indreapta lumina catre pereti și tavan, acestea luminate , par mai departe de privitor.
11.Folosește oglinzi în amenajare
Ele vin în ajutor mereu, ele expandează oricum spațiul, deci cu cat mai mari cu atat mai bine.
Amplasează-le în apropierea surselor de lumina și va fi excelent. Lumina mai multa, senzatia mai mare de spatiu larg.
În concluzie o casa seama foarte bine cu un om.
Ambii trebuie sa fie luminosi, bine mobilată, sa oglindeasca numai ce e bine, sa nu exagereze în nici o privinta.
Orice greșeală strica și imaginea, și părerile.
Idei de culori, finisaje și cum putem valorifica o baie mică
Nu uita, orice comentariu este binevenit, așa ca te invit sa imi lasi cateva vorbe, înseamnă mult pentru mine, pot oglindi și eu cumva ceea ce fac în aprecierea ta!
Și dacă tot am vorbit despre lumina, încearca sa iei lumina și dimprejur și din tine!
Aștept mesajul tău!
Pingback: Tu ce ai schimba în livingul tau? Metode și strategii care îmbunătățesc aspectul casei – Atlas pentru casă și grădină