Grădină

12 idei de bibliotecă în formă de copac FOTO

Biblioteca în care vă păstrați cărțile poate avea o formă îndrăzneață, de copac.

Acesta va da o notă de spectaculozitate camerei în care este plasată și poate fi construită în regim propriu, cu un minim de efort fizic și material.

Tot ceea ce aveți nevoie este imaginație și inspirație, pe care le veți adapta bugetului, posibilității de a obține materialele dorite, dar mai ales stilului locuinței.

Amplasamentul bibliotecii în formă de copac poate fi atât în camera copilului, în living sau în orice alt loc potrivit, în concordanță cu amenajarea zonei în care va fi inclusă.

Nivel de dificultate realizare bibliotecă în formă de copac: mediu                   

FOTO Inspirație pentru bibliotecă în formă de copac

Biblioteca de mai jos a fost construită din șipci de lemn, asamblate într-o formă plăcută  și ancorate în perete cu ajutorul unor șuruburi îngropate, pe care le puteți achiziționa din magazinele de specialitate, care vând produse de feronerie pentru mobilă.

Un model asemănător, de depozitare a cărților:

Biblioteca de mai jos a fost vopsită în culoarea verde, pentru a fi în același ton cu camera.

UTIL: Efectuați tratamentul lemnului și vopsirea acestuia într-un spațiu exterior, într-o zi fără vânt, pentru a evita murdărirea locuinței.

  

Un model mai complex, care nu are doar formă de copac, ci este construit direct într-un trunchi. Potrivită atât pentru bibliotecă, cât și pentru depozitarea altor obiecte sau pentru sticle de vin. Modelul are o utilitate mai mare și un aspect mai potrivit în spații externe, dar care să fie protejate de intemperii directe (terase, foișoare, etc.)

Biblioteca din imagine are culoarea verde, dar poate fi vopsită în orice nuanță doriți.

Dacă nu doriți să investiți timp și energie puteți opta pentru un model minimalist de cuier, pe care îl puteți cumpăra de la magazinele de bricolaj și mobilier (IKEA)

O idee excelentă pentru o zonă de colț, formată dintr-un trunchi de copac tratat și lăcuit, la care se adaugă rafturi decupate.

Modelul următor are inclusă și o zonă sub formă de trunchi închisă.

Modelul următor de bibliotecă în formă de copac are nevoie de ajutorul unui specialist, pentru efectuarea operațiunilor de îndoire a lemnului.

O formă simplă, ușor de realizat:

Culoarea lemn natur dă o notă elegantă locuinței.

Un perete mai puțin lat poate fi decorat cu o astfel de piesă de mobilier. Lumina joacă un rol important în oferirea unui plus de efect vizual.

Sperăm ca bibliotecile în formă de copac prezentate să vă ofere idei inspiraționale, ce vor fi transpuse în proiectele pe care le aveți în vedere.

 

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “12 idei de bibliotecă în formă de copac FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *