Pentru casă

6 trucuri interesante. Cum să intensifici mirosul de brad din casă, după ce l-ai decorat pentru Crăciun

Mirosul de brad din casă este cel care, pe durata Sărbătorilor de iarnă, menține viu spiritul acestora, aducând un sentiment plăcut în locuința proprie sau în cele ale prietenilor sau membrilor de familie pe care îi vizitați.

Și totuși, nu de puține ori, deși investiți în achiziția unui brad de Crăciun, observați că acesta nu emană niciun miros sau că acesta nu este deloc pronunțat.

Motivele sunt legate de perioada mare de depozitare, de la momentul tăierii sau de soiul bradului pe care l-ați cumpărat.Ce soluții sunt pentru a amplifica mirosul de brad din casă

  1. Utilizează acele de brad

Acele de brad pot răspândi aroma plăcută în jur și în această perioadă le poți procura din natură sau chiar din piețele unde se vând brazi. Taie și zdrobește ace de brad, eventual cu ajutorul unui mixer, pentru a elibera uleiurile esențiale și a intensifica mirosul. Pune aceste bucăți de ace în boluri sau în săculeți de tifon și așază-i în diferite locuri din încăperi, pentru a umple aerul cu parfumul de brad.

  1. Infuzie parfumată într-un vas cu apă

Un mod simplu și eficient de a răspândi aroma de brad, combinată cu portocală, în întreaga casă este să le fierbi într-un vas cu apă.

Înainte să primești musafirii, taie cojile de portocale sau mandarine în bucăți mici și pune-le într-o oală cu apă.Adaugă ace de brad sau alte plante aromatice, precum cuișoare ori scorțișoară, pentru o aromă și mai bogată. Fierbe amestecul la foc mic timp de aproximativ o oră, iar aroma plăcută se va răspândi în fiecare colț al casei tale.

  1. Lumânări și uleiuri esențiale de brad

Investește în lumânări parfumate cu miros de brad sau în uleiuri esențiale cu această aromă. Lumânările cu arome de brad, aprinse în încăperi, vor răspândi rapid mirosul dorit. De asemenea, poți adăuga câteva picături de ulei esențial de brad în difuzoarele de aromă, pentru a crea o atmosferă plăcută în jur.

  1. Ramuri proaspete de brad

Dacă te confrunți cu situația în care bradul împodobit nu emană mirosul specific, poți repara situația cu ramuri proaspete de brad, acestea fiind o sursă bună de miros intens. Pune câteva ramuri într-un vas cu apă și așează-le în încăperi, pentru a elibera treptat aroma de brad în casă.

  1. Spray-uri de brad DIY

Prepară-ți propriul spray de brad, folosind ulei esențial de brad și apă. Adaugă câteva picături de ulei esențial într-un recipient cu apă și pulverizează această soluție în diferite încăperi pentru a intensifica mirosul de brad.

  1. Decorațiuni și simboluri specifice sărbătorilor

Adaugă elemente decorative precum coronițe sau decorațiuni de brad în casă. Aceste accesorii nu numai că vor aduce atmosfera festivă, dar vor amplifica și mirosul plăcut al bradului în jurul lor.

Cum să plantezi bradul de Crăciun în grădină, pentru a fi sigur că se prinde

Amplificarea mirosului de brad în casa ta în timpul sezonului festiv poate aduce un plus de farmec și bucurie în viața ta și a celor dragi.

Alege din aceste metode sau combină-le pentru a crea o atmosferă de sărbătoare plină de mirosuri îmbietoare și magie autentică a Crăciunului.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *