FloriGrădinăPentru casă

Cum putem crea un glob multicolor imens din crizanteme




Uneori vedem în curtea vecinilor, la florării sau în spații publice aranjamente florale imense, care atrag toate privirile.

Chiar dacă acestea pot fi făcute din mai multe soiuri de flori, în funcție de imaginație, ne vom opri la construcția unei sfere mari din crizanteme, ce vor decora curtea toată toamna, până la primele înghețuri.

Prima metodă, mai simplă, este să alegeți un ghiveci foarte mare, pe care îl umpleți cu pământ fertilizat și plantați florile aproape una de cealaltă, eventual în funcție de culori.

Pe măsură ce vor crește, florile vor forma o coroană rotundă.

Plantare în glob

Nivel dificultate: mediu

Cea de-a doua metodă presupune achiziția sau construcția unui glob (precum cel din fotografie), din plasă de sârmă.

Puteți folosi, de asemenea, un glob pământesc mare din plastic, folosit la orele de geografie, pe care va trebui să îl găuriți și să decupați o mică parte din bază (pentru a-l stabiliza pe sol) și superioară (pentru udare).

Totodată, dacă forma de sferă nu este neapărat necesară puteți folosi un bidon de plastic de 10 litri sau chiar o găleată din plastic mai puțin casant.

Pentru ultimele variante, în care nu aveți un glob cu spații pentru plantare folosiți o carotă, cu care găuriți suprafața din loc în loc.


Cum plantăm crizantemele în sfera din plasă

Pentru a evita ca pământul cu care vom umple sfera să curgă, vom folosi o folie microporoasă de tip agril, cu care vom tapeta de jur împrejur sfera în interior.

Umplem sfera pe jumătate cu pământ bogat în nutrienți și îl tasăm de jur-împrejur, pentru a crea o masă compactă, lăsând o gaură în mijloc, în care putem introduce mâna, pe care o vom umple în ultima etapă.

În locurile unde vom planta crizantemele găurim folia, pentru a introduce rădăcinile.

Putem folosi pentru mai multă ușurință o brichetă, cu care vom da găurile.

Particularități privind îngrijirea ultimelor aranjamente florale ale toamnei

Pe măsură ce găurim, o parte din pământ va curge pe sol. Ținem cu mâna în dreptul găurii si adăugăm în interior sol, apăsând până când se formează un strat cu o bună rezistență.

Alternativ, umpleți toată sfera cu pământ ușor umed și apăsați ferm până când tot interiorul este de consistența plastilinei și ulterior găuriți folia.

În fiecare gaură introducem rădăcinile crizantemelor, fir cu fir, până când completăm globul.

Umplem și partea superioară cu pământ, plantăm și aici flori și udăm.

Sfaturi suplimentare pentru a obține un efect rotund

  • Alegeți crizanteme cu aceeași dimensiune și formă. Dacă preferați o anumită combinație de culori, țineți cont de acest aspect, când achiziționați plantele.
  • Plantați crizantemele în găuri la aceeași adâncime, asigurându-vă că rădăcinile nu rămân în aer.
  • Udați abundent crizantemele pentru a ajuta solul să se compacteze în jurul rădăcinilor și completați în partea superioară cu pământ.

Top 5 flori de interior cu înflorire continuă, pe tot parcursul anului. Sfaturi de îngrijire

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *