GrădinăPentru casă

Amestec aromatic de toamnă picant, extrem de ușor de făcut. Poate fi folosit în orice fel de mâncare

Surplusul de ardei iuți recoltați din propria grădină, în combinație cu plante aromatice, precum busuioc sau cimbru, pe care le-ați pus la uscat, poate fi utilizat simplu și cu folos, în special pe durata sezonului rece, până la apariția celor proaspete.

Mixul format din ardei iuți, cimbru, busuioc și mărar poate fi făcut în doar câteva minute și va fi utilizat în mâncare, ori de câte ori este nevoie de un surplus de aromă și iuțeală.

Variante de amestecuri iuți și aromate:
Ardei iuți și cimbru uscat: Acest amestec poate fi folosit pentru a condimenta carne, legume la grătar sau supe.

Amestec de ardei iuți și usturoi uscat: Mărunțiți ardeii iuți uscați și usturoiul uscat într-un blender,  pentru a obține un amestec fin. Acest condiment este excelent pentru a adăuga cărnii, legumelor sau pastelor un gust picant și aromat.

Ardei iuți și oregano uscat: Acest amestec oferă un gust picant și aromat, perfect pentru condimentarea mâncărurilor cu influențe mediteraneene, precum pizza sau paste cu sos de roșii.

Ardei iuți și busuioc uscat: Combinarea ardeilor iuți uscați cu busuioc uscat creează un amestec interesant, care poate fi folosit pentru a condimenta pizza, paste sau sosuri și nu numai.

Ardei iuți și coriandru uscat: Combinarea ardeilor iuți cu coriandrul uscat adaugă o notă exotică și bogată de arome mâncărurilor asiatice și indiene.

Cum se prepară amestecul, pas cu pas
Mixul prezentat mai jos poate fi adaptat în funcție de plantele aromatice uscate pe care le aveți la îndemână.

Cum pot fi ”păcăliți” ardeii toamna, pentru a se coace mai repede

Pasul 1: pregătire ingrediente

Ardeii iuți se rup și se verifică dacă nu au mucegăit în interior. La celelelte plante aromatice se desprind tijele și se folosesc doar inflorescențele.

 

Pasul 2: mărunțire

Ardeii iuți și plantele aromatice se introduc  în mixerul pentru mărunțire sau în alt dispozitiv de tip râșniță.

Pasul 3: depozitare

Mixul rezultat va fi depozitat într-un recipient descoperit, pe un servețel, care va prelua eventuala umiditate din bucătărie.

Cum uscăm ardeii iuți

Există mai multe metode pentru a usca ardeii iuți.

Astfel, puteți să îi atârnați întregi într-un loc uscat și aerisit, cum ar fi o cămara sau o verandă, timp de câteva săptămâni.

Folosiți pentru aceasta un ac mai mare și o sfoară. Atunci când alegeți locul de uscare țineți cont de umiditate, pentru a evita situațiile în care mucegăiesc.

PONT: Când îi puneți pe sfoară și ulterior la uscat încercați, pe cât posibil, să nu se atingă unul de celălalt. Zonele în care se ating sunt predispuse la mucegăire.

10 lucruri interesante despre ardeii iuți, planta prezentă în peste 50.000 de variante în bucătărie

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *