Amestec de ardei iuți și plante aromatice, gata în 5 minute. Idei de păstrare pentru mărar și pătrunjel
Surplusul de ardei iuți recoltați din grădină și alte plante aromatice pe care le-am pus la uscat pot fi ușor utilizate, cu folos, până la apariția celor proaspete.
Amestecul format din ardei iuți, cimbru, busuioc și mărar poate fi făcut în doar câteva minute și va fi utilizat în mâncare, ori de câte ori este nevoie de un surplus de aromă și iuțeală.
Mixul prezentat poate fi adaptat în funcție de plantele aromatice uscate pe care le aveți la îndemână.
Pasul 1
Ardeii iuți se rup și se verifică dacă nu au mucegăit în interior. La celelelte plante aromatice se desprind tijele și se folosesc doar inflorescențele.
Pasul 2
Ardeii iuți și plantele aromatice se introduc în mixerul pentru mărunțire sau în alt dispozitiv de tip râșniță.
Pasul 3
Mixul rezultat va fi depozitat într-un recipient descoperit, pe un servețel, care va prelua eventuala umiditate din bucătărie.
Alte metode de conservare
Pătrunjelul și mărarul pot fi conservate prin congelare, în folie alimentară. Acestea se rulează și se depozitează în congelator, urmând ca atunci când gătiți să fie tăiate cu un cuțit pe un fund de lemn.
Vezi aici cum se face conservarea fructelor și legumelor prin deshidratare. Care este principiul de funcționare și ce dezavantaje au deshidratoarele
Pingback: De unde putem cumpăra răsaduri de roșii. Cât este prețul în acest an – Atlas pentru casă și grădină
Pingback: Despre mărar, planta aromatică cu aromă inconfundabilă. Sfaturi de cultivare, utilizare și beneficii – Atlas pentru casă și grădină
Pingback: Delicii tentante: ardeii ”acadea de ciocolată”, o combinație unică de arome și culori – Atlas pentru casă și grădină
Pingback: 10 lucruri interesante despre ardeii iuți, planta prezentă în peste 50.000 de variante în bucătărie – Atlas pentru casă și grădină
Pingback: Rețetă tradițională de varză murată de acum 125 ani! Cum se pitrocește, ce deosebiri erau față de metodele actuale – Atlas pentru casă și grădină