Grădină

Când se stropesc cu ulei horticol pomii fructiferi

Stropirea cu ulei horticol este un tratament de baza la pomii fructiferi, ce are rolul de a elimina adultii, larvele si ouale care populeaza pe timpul iernii tulpinile si crengile pomilor.

Astfel, daunatorii vor fi mult mai usor de controlat in perioada de vegetatie.

Cum acționează uleiul horticol la pomii fructiferi

Daunatorii combatuti prin acest tratament sunt: Paduchele de San Jose, Paduchele lanos, Gargarita bobocilor de mar, Viermele merelor, Paianjenul rosu al pomilor, Afidele.

Uleiul horticol adjuvant actioneaza prin asfixierea daunatorilor si pentru eficienta maxima este necesar amestecarea lui cu un insecticid.

Uleiurile minerale adjuvanti permit aplicarea a doua tratamente si anume:

  1. In perioada de repaus vegetativ,  toamna dupa caderea frunzelor ( noiembrie – decembrie ) la o temperatura peste 5 grade.

Tratamentul se poate aplica si pe perioada iernii – temperatura peste 5 grade – asigurand un grad ridicat impotiva daunatorilor si nu este fitotoxic.

2.- la semintoase – in fenofaza de dezmugurire – urechiuse de soarece.

– la samburoase – in fenofaza de buton verde.

Tratamentul se aplica intr-o zi insorita, cu temperaturi peste 5 grade cu tendinta de crestere, pe scoarta uscata a pomului.

Solutia se aplica cu un echipament capabil sa asigure o acoperire uniforma  pe toata suprafata trunchiului si ramurilor, realizandu-se o imbaiere a pomului.

Pentru acest tratament va recomandam:  PACHETUL  MIDOS OIL ADJUVANT + ZEBRA (Solarex).

Midos Oil este un ulei vegetal iar Zebra este un insecticid ce actioneaza prin contact si ingestie si combate o gama larga de daunatori.

Se face o imbaiere a pomului iar solutia trebuie sa patrunda in toate crapaturile si asperitatile scoartei, deoarece acestea sunt locurile preferate de daunatori pentru iernare.

Aveti grija de pomii dumneavoastra!

inginer agronom Adriana Cornaciu

inginer agronom Adriana Cornaciu

Absolventă a Facultatii de Agronomie, consultant/expert în domeniul agricol, reprezentant al SOLAREX, lider național în distribuția de produse pentru agricultură.

2 comentarii la „Când se stropesc cu ulei horticol pomii fructiferi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *