FloriGrădină

Aubrieta, cascada colorată din grădina ta

Aubrieta este o plantă mică și extrem de frumoasă, care este cunoscută pentru florile sale viu colorate și pentru capacitatea sa de a crește pe soluri sărace în nutrienți și pietroase.

Este o plantă perenă care crește în tufe, cu flori mici, în formă de stea, care apar în culori variate, de la alb la mov, roz și violet.

Aubrieta face parte din familia Brassicaceae și este originară din zona mediteraneană și din sudul Europei. Numele provine de la Claude Aubriet, un pictor francez de flori din secolul al XVIII-lea.

Nu în ultimul rând, plantarea sa în grădină va atrage polenizatorii și astfel, va îmbunătăți calitatea culturilor.

Cineraria – o plantă de o frumusețe vibrantă, pentru decorarea casei și grădiniiDacă doriți să cultivați aubrieta în grădina dumneavoastră, iată câțiva pași de urmat:

  1. Alegeți un loc însorit pentru a planta aubrieta. Această plantă preferă locurile cu soare, dar poate crește și în zonele cu semiumbră.
  2. Asigurați-vă că solul este bine drenat. Aubrieta nu tolerează solurile umede sau cu stagnare de apă, deci este important să alegeți un sol care se usucă rapid după ploaie.
  3. Pregătiți solul prin afânare și îndepărtarea buruienilor. Puteți să adăugați compost sau îngrășăminte organice pentru a îmbunătăți calitatea solului.
  4. Împărțiți plantele de aubrieta la fiecare 2-3 ani. Dacă aveți deja aubrieta în grădină, puteți să o împărțiți în bucăți mai mici la fiecare câțiva ani pentru a încuraja creșterea și înflorirea sănătoasă.
  5. Plantați aubrieta la o distanță de aproximativ 15-20 cm între plante. În cazul în care doriți să acoperiți o suprafață mai mare, puteți să plantați mai multe plante împreună și să le lăsați să se răspândească.
  6. Udarea aubrietei trebuie să fie moderată și să se facă numai atunci când solul este uscat la atingere. Această plantă este rezistentă la secetă și poate fi afectată de putregaiul rădăcinii în condiții de sol umed.
  7. Îngrășați aubrieta o dată pe an, de preferat în primăvară, cu îngrășăminte pentru plante cu flori sau îngrășăminte organice.
  8. Tăiați aubrieta după ce înflorește pentru a încuraja noi creșteri.
sursa foto: Facebook

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

3 comentarii la „Aubrieta, cascada colorată din grădina ta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *