Grădină

Bradul coreean, copacul ce aduce o notă aparte în grădină

Dacă doriți să dați un aspect peisagistic deosebit curții, bradul coreean poate fi o alegere inspirată. Soiul este perfect pentru decorarea gradinilor mici, pentru amenajarea parcurilor sau a grădinilor.

Bradul coreean este un conifer de talie mică, cu o fomă piramidală și multe conuri de culoare violet, are o creștere lentă, iar la maturitate (în timp de 10-20 de ani) se dezvoltă la o înalțime de maxim 7-8 metri, iar diametrul coroanei poate ajunge la 6 m.

Este un pom foarte foarte frumos, ușor de crescut și rezistent la boli, iar acele sale au o aromă unică, cu un miros puternic de portocale.

Chiar si copacii tineri sunt împodobiți cu conuri cilindrice violet-albastrui care la maturitate sunt colorate în nuanțe de verde-purpuriu, care cresc până la 7 cm lungime. Bradul coreean își păstrează tot timpul anului culoarea verde-argintie a cetinei. Acesta înflorește în perioada mai-iunie.

La început conurile mici au culoarea verde deschis. Scoarța este netedă și cu urme de rășină de culoare gri-maroniu. Frunzele bradului coreean sunt sub forma de ace aplatizate cu o lungime de 1-2 centimetri. formă piramidală conică, cu ramuri dispuse pe orizontal, iar ramurile de jos se înclină spre sol. Acestea sunt aciculare, moi, ușor curbate, aspect ce conferă un aspect deosebit crenguțelor.

Semințele sunt eliberate atunci când conurile se ajung la maturitate, la aproximativ 5-6 luni după polenizare.

Unde poate fi plantat bradul coreean

Plantarea bradului se poate face în orice zonă, atât însorită cât și de semi-umbră, întrucât tolerează atât temperaturile ridicate cât şi pe cele scăzute, de până la -40°С. Totodată, poate fi plantat și în zone cu poluare ridicată, fiind rezistent la acest aspect.

Coniferul se adapteaza foarte ușor în mai multe tipuri de soluri, preferă însă solurile argiloase, umede cu un drenaj bun. Bradul nu are nevoie de ingrijiri si intrețineri. Tunderea nu este necesară, întrucât acest conifer are deja o formă frumoasă.

Este recomandată plantarea în sezonul de toamnă, deoarece astfel are suficient timp să se adapteze la sol până în primăvara următoare, înainte de a începe perioada de vegetație, în care planta are nevoie de mai multă energie. Trebuie să aveți grijă ca solul să nu fie înghețat.

Gaura pe care o săpați trebuie să fie dublă ca mărime și la fel de adâncă precum rădăcina cu pământ a coniferelor.

Totodată, acest conifer foarte frumos si bogat poate fi împodobit ca brad de Crăciun.

Cum și când se plantează pomii

Bradul Coreean, cu denumire stiintifica Abies Koreana face parte din familia Pinaceae este originar din Coreea de Sud, unde crește la altitudini de 1000 - 1900 de metri.

 

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *