Grădină

Calendarul grădinarului în luna februarie. Focus pe tăierea pomilor și răsaduri. Ce lucrări se fac în livadă și grădină

Chiar dacă este încă iarnă, februarie este o lună scurtă care trece repede, în care putem să ne organizăm pentru primele lucrări din an în grădină și livadă.

Dincolo de pregătirea sculelor de grădinărit precum lopeți, greble, cositori sau mașini de tuns iarba pe care le putem curăța, unge și pregăti pentru sezonul de primăvară, în această perioadă este important să se acorde atenție unor detaliilor pentru a pregăti terenul recoltelor din acest an.

Primele semințe din an

Începând cu luna februarie începe plantarea pentru ceapa verde, care va fi gata de consum la Paște, usturoi, ridichi de lună, salată, spanac, mazăre, morcov, pătrunjel, mărar, leuștean, dar și a rizomilor de hrean.

Atunci când alegeți culturile pe care le veți porni în această perioadă este important sa aveți grijă să nu plantați prea devreme, deoarece riscați ca plantele să fie afectate de gerurile târzii.

Se apropie momentul optim de cultivare a propriilor verdețuri pentru masa de Paște. Primele 3 culturi din an

Cum facem planul de culturi al grădinii și necesarul de semințe și răsaduri

Răsaduri pentru propria grădină

Cei care își pregătesc propriile răsaduri au ca linie de start începutul lunii februarie.

Acestea vor fi gata de plantare la începutul lunii mai, în seră sau grădină.

Mai multe resurse pe această temă:Calendarul de semănare, repicare și plantare a răsadurilor de tomate. Când se dă startul pentru sere și solarii

Cum să-ți produci propriile răsaduri de legume, pas cu pas. Metode de eliminare a dăunătorilor din sol

Lucrări în livadă. Tăierile pomilor fructiferi

Perioada care precede pornirea în vegetație este optimă pentru a aplica tăierile la pomii fructiferi.

Dacă veți face tăieri în luna februarie evitați aceste operațiuni în zilele cu temperaturi geroase (sub – 5 grade Celsius).

Articole utile despre tăieri:

Cum se fac tăierile la pomi. 15 reguli simple, pentru începători. Ce ramuri se taie și ce se păstrează

VIDEO Cum rezolvăm problema crengilor rămase după tăierile de primăvară

Alte lucrări în grădină și livadă în luna februarie:

  • Curățarea grădinii de frunze și resturi vegetale rămase din sezonul trecut. Acest lucru vă ajută la eliminarea bolilor și dăunătorilor care ar putea fi în aceste resturi.
  • Lucrări de amenajare a grădinii, cum ar fi crearea de alei și alte lucrări adiacente. Acest lucru poate fi făcut înainte de a începe să crească vegetația, pentru a evita distrugerea plantelor existente.
  • Plantarea florilor de primăvară. Acestea pot fi cultivate în ghivece sau direct în gradină, în funcție de condițiile climatice din zona dvs.
  • Înmulțirea plantelor prin butași sau divizarea tufelor. Acest lucru poate fi făcut atât în exterior cât și în interior, dacă plantele sunt cultivate în ghivece.
  • Lucrări de gazon: Tunsul gazonului poate fi reluat după ce temperaturile au crescut și iarba a început să crească.
  • Prevenirea și tratarea bolilor și dăunătorilor prin aplicarea de îngrășăminte și pesticide. Este important să se respecte indicațiile de pe eticheta produselor.
  • Pregătirea infrastructurii pentru lucrările de irigație și udare. În această perioadă pot fi remontate sistemele de irigare prin picurare și testate pentru o funcționare optimă.

 

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *