Care este motivul pentru care ai amânat amenajarea livingului tău?

Sunt super incantata si va mulțumesc pentru toate reacțiile și mesajele trimise după postarea anterioara, asa realizez cu bucurie interesul vostru pentru casele în care locuiți  și acceptarea de a le personaliza cat mai mult posibil.

În primul material am încercat sa iti detaliez care sunt principalele motive pentru care casa în care locuiești nu e mereu pe placul tău și nu te oglindește în totalitate.

Ti-am povestit experiența mea în acest domeniu și cum pentru mine s-a schimbat totul de când am înțeles rolul pe care il avem in casa noastra, după ce am început să studiez serios designul de interior.

Am detaliat o serie de blocaje care ne stopeaza sa facem o schimbare dorită și să avem curajul și intenția de a ne amenaja casa, dar și cum putem scăpa de aceste blocaje.

Te invit sa citesti materialul anterior dacă nu ai facut-o deja, sigur te va ajuta sa intelegi cat de capabila poti fi atunci cand ai un plan cu toți pașii necesari, ca la final sa iasa ceea ce ti-ai dorit.

Dacă intentionezi sa iti transformi camera de zi, camera denumita de mulți inima casei, vei percepe diferit apoi totul, acolo petreci majoritatea timpului în familie.

Cel mai bun exemplu de reamenajare a livingului de care imi amintesc cu drag, este a unei familii cu doi copii, pe care i-am ghidat sa își conceapă singuri transformarea, vazand beneficiile procesului în sine imediat.

Ambii lucrau pentru propria afacere si mereu aveau ceva de lucru și acasă..

Copiii își aduceau jucăriile tot în living să se joace cand se adunau dupa-amiaza acasă.

Unul dintre băieți (8) avea și pianul la care exersa în living.

Tot în aceasta camera făceau și yoga când prindeau un moment linistit.

Chiar și un film pe Netflix sau o seara cu doi trei prieteni, o petreceau tot în living.

Problema a fost ca, nu era deloc o ambianță foarte plăcută cand intrai în camera, totul era de-a valma, canapeaua trebuia schimbata, culoarea pereților combinata cu un tapet montat de vreo 10 ani încarca vizual, la fel și mobilierul care necesita reconditionat sau schimbat, plus nevoia de depozitare se marise.

Își doreau sa simta o placere cand intra în living, chiar dacă erau nevoiți sa desfasoare atatea activitati într-un singur loc, sa invie totul, sa fie o relaxare timpul petrecut în familie și totodată ordonat.

Am gandit reamenajarea după ce le-am înțeles clar dorințele, problemele, neplacerile, personalitatea și necesitățile.

Am creat zone pentru aproape fiecare activitate în parte pentru a organiza totul și vizual și practic. Fiecare sa știe unde are zona care sa il relaxeze, cu functiunea lui specifică.

Am ales zona copiilor, peretele cu geamul, o fereastra mare și patrata (fixa), sub care am proiectat un mobilier cu sertare adanci pentru a depozita toate jucăriile, și care poate fi folosită și ca banca pentru relaxare, cu o priveliste minunata.

11 idei de amenajare a unui apartament mic

Tot peretele, am ales sa fie vopsit cu un gri deschis pentru o atmosfera linistita si calmă, este o culoare care este “amabila” cu orice vine în jur, la fel și mobilierul copiilor din living, pentru a crea o unitate, un spațiu uniform, care sa nu atraga atentia în cazul în care ramane vreo jucărie imprastiata.

Este foarte important sa folosim culori care sa se potriveasca cu stilul si persoalitatea noastra, implicit a celor care locuiesc în casa, tocmai din acest motiv, înainte de a începe proiectul, am avut muuuulte discuții și muuuulte dezbateri pentru a înțelege cât mai bine unicitatea fiecăruia.

Am ales în zona cu canapeaua pe colt, o masuta de colț cu blat din lemn și încă una în fața canapelei, pentru un sentiment care sa te ducă cu privirea in natura, la relaxare. Fie ca stau tolaniti la un film, fie la un pahar de vin cu un alt cuplu, senzația de bine sa fie prezenta.

Însă masuta din fata canapelei a fost gandita cu dubla functiune, masuta de cafea conține un mecanism care îi ridica blatul, aducand-o la inaltimea necesara lucrului.

În cutia rămasa, e un mic loc de depozitare,unde poate fi depozitat laptopul și diverse necesare atunci cand unul din soti e nevoit sa lucreze cateva momente de acasă.

Am creat o zona pentru pianul băiatului mare, care am evidentiat-o asezand pe peretele de deasupra, un tablou de o dimensiune voluminoasă în culorile lui preferate, care îl ajuta să simtă unicitatea lui și plăcerea care o transmite în întreaga casa prin melodiile cantate la pian.

Întreaga camera se termina cu o zona de meditație, yoga, aleasă într-un colț al camerei printr-un separator de spații din bambus natural, o zona unde am ales un tablou cu nuanțe de violet, este culoarea ideala care încurajează la o contemplatie profunda, unde am asezat un fotoliu puf tip perna pe podea.

Tot jocul de culori, texturi, plante naturale, lemn, a fost creat special pentru ca finalul sa transmită un aer primitor, aerisit, relaxant, organizat.

După reamenajare, primele cuvinte ale familiei au fost că au un living mult mai organizat, mai practic, mai armonios, și se simt minunat cand se aduna seara acasă și petrec timp în familie, oricare ar fi plăcerea fiecăruia, stau uniti.

Amenajarea fiind făcută exact pe nevoile și tabieturile membrilor familiei, i-a ajutat sa se bucure de o atmosfera plăcută și relaxantă, sa pastreze ordinea mai ușor și să se simtă ca si-au pus amprenta personală.

Combinațiile de materiale, culori, forme pe care le avem în jurul nostru produc energii care influențează felul în care gandim si ne comportam.

Cred cu tărie că putem să ne transformăm gândurile, obiceiurile și stilul de viață și prin felul în care ne amenajăm locuința.

Devenind astfel mai conștienți de noi și de casele noastre.

Știu că și tu poți face asta.

Sa fii bine în casa ta!

Chiar dacă nu ai timp, bani, spui ca nu te pricepi sau nu știi exact ce și cum sa faci pentru a începe și a finaliza un plan.

Chiar și dacă crezi ca nu ai experienta, nu ai inspirație mereu.

Oricine își poate amenaja casa dacă are informațiile necesare, iar aceste informații le ai dacă alegi direcția corectă.

mit că trebuie sa ai talent pentru asta, as spune mai bine sa îți asumi riscul de a încerca lucruri noi, de a avea curajul și perseverența sa descoperi acel ceva care îti lipseste pana gasesti.

Nu e nevoie sa investesti mii de euro, poți sa aduci la viața o camera cu un minim de investiție, printr-un proces de renuntare la obiectele care nu iti mai sunt de folos, repozitionarea corecta a mobilierului existent și de o asociere corecta a decoratiunilor pe care deja le ai.

Timpul pare ca nu ne mai ajunge, niciodată nu reușim sa ne alocam timp pentru o transformare în casa!

Oare merită sa amani o transformare care îți va aduce spațiu în living, îl face mai practic, mai ordonat și mai ales pe gustul tău? Nu cred!

Însă da!

E musai sa fii entuziasmata de întregul proces, și să simți voința și curiozitate.

Insaaaa…eu știu ca tu ai deja aceste calități, și în curand vei începe și tu propriul proces de reamenajare.

Iar eu sunt aici dacă ai nevoie de ajutor, te susțin și te admir.

Drept pentru care, în următorul material îți voi prezenta concret metoda de design personalizat folosită de mine în proiectele mele.

Sunt sigură ca te va ajuta!

Idei simple și de efect pentru reamenajarea de primăvară a casei tale

Însă pană atunci, as aprecia sa imi spui, care e motivul pentru care ai amanat pana acum sa iti reamenajezi livingul tău și ce anume te-a oprit?

Pentru ca da, e momentul sa depășești aceasta stare pentru a fi mult mai inventiva!

Andreea Ocolașu

Mi-am propus sa aduc începătorul pasionat la un nivel la care sa îndrăznească o amenajare proprie, oferindu-i cunoștințele teoretice și suport pentru orice proiect vrea sa înceapă acasă și nu numai. Nu îți voi spune doar ce să faci, ci te voi invăța cum să implementezi fiecare colțișor și mă voi asigura că ai înțeles rolul fiecărui obiect de mobilier care îmbină grija fata de necesitatile funcționale și estetice cu grija fata de utilul necesar, aducând într-un final armonie casei. Ma gasesti și pe https://www.instagram.com/andreeaocolasu.ro/ - Andreea - junior designer interior

Recent Posts

Cum poți să înmulțești mușcatele dintr-o singură frunză: Ghid pas cu pas

În acest ghid, vom explica o metodă simplă, dar eficientă, prin care poți înmulți o…

o săptămână ago

Sfatul specialiștilor. Tutorii la pomii fructiferi, în funcție de portaltoi. Când trebuie îndepărtat sprijinul

După stabilizarea în sol, tutorii pot împiedica dezvoltarea - pomii trebuie se legene liber în…

2 săptămâni ago

Frunzele căzute toamna pe sol sunt foarte utile pentru grădinari. Idei de valorificare a acestora

Folosirea frunzelor toamnei în aceste moduri transformă un simplu proces natural într-o oportunitate de a…

2 săptămâni ago

FOTO Plantarea de toamnă a pomilor fructiferi: ghid practic, pentru prindere sigură. Care sunt greșelile frecvente

Dacă doriți să  înființați o livadă de mai mari sau mici dimensiuni, să plantați într-un…

2 săptămâni ago

Când băgăm toamna mușcatele curgătoare în casă. Cum stabilim rezistența la frig

În lunile septembrie, octombrie sau noiembrie, în funcție de zona geografică, atunci când temperaturile pe…

3 săptămâni ago

Încep tratamentele de toamnă în livadă. Care este momentul optim pentru aplicare

Încercăm să vă reamintim să nu neglijați efectuarea tratamentelor fitosanitare de toamnă la pomii fructiferi.…

3 săptămâni ago