Grădină

Care sunt cei mai mari producători agricoli din lume. Pe ce loc se află România în topul mondial

Tarile cu cele mai mari producții agricole din lume sunt, în ordine: China, India, Statele Unite, Indonezia și Brazilia.

Acestea sunt considerate cele mai mari țări producătoare de alimente din lume, având o producție totală de alimente de aproximativ 50% din producția mondială.

În mod specific, China este lider mondial în producția de cereale, incluzând grâu, orez și porumb, în timp ce India este lider în producția de orez.

Statele Unite sunt cunoscute pentru producția lor importantă de cereale, dar și pentru carne și produse lactate.

Indonezia și Brazilia sunt de asemenea mari producători de cereale, precum și de alte culturi, cum ar fi cafeaua și soia.

Aceste țări sunt importante producătoare de alimente pentru întreaga lume și contribuie semnificativ la securitatea alimentară globală.

 

În ceea ce privește producția agricolă, Romania se află în medie în top 20 la nivel mondial, dar poziția exactă variază în funcție de an și de cultură.

În anul 2020, Romania a ocupat locul 14 în lume în ceea ce privește producția totală de cereale, conform Organizației pentru Agricultură și Alimentație a Națiunilor Unite, fiind recunoscută ca fiind  un mare producător de grâu, orz, porumb și rapiță.

De asemenea, țara noastră este un important producător de legume, precum roșii, ardei, vinete, castraveți și pepeni, și este un mare producător de fructe, inclusiv pere, mere, prune și struguri.

Conform datelor Organizației pentru Agricultură și Alimentație a Uniunii Europene, în anul 2020, România a ocupat locul șase în Uniunea Europeană în ceea ce privește producția de grâu, cu o recoltă de 7,5 milioane de tone.

Totodată, țara noastră este un important producător de roșii în Uniunea Europeană și în lume. În anul 2020, România a ocupat locul trei în Uniunea Europeană în ceea ce privește producția de roșii, cu o producție de circa 3,2 milioane de tone.

Majoritatea producției de roșii din România este destinată consumului intern, dar o parte semnificativă este exportată către alte țări din Uniunea Europeană și către alte părți ale lumii. Roșiile sunt cultivate în toată țara, însă cele mai mari culturi se găsesc în sudul și estul țării, în regiunile Dobrogea, Muntenia și Moldova.

Roșiile sunt cultivate în mod tradițional în România, însă, în ultimii ani, s-a dezvoltat și o industrie modernă de prelucrare a roșiilor, care produce sucuri, ketchup și alte produse din roșii.

De asemenea, în România există o piață puternică pentru roșiile proaspete, atât în piețele tradiționale, cât și în lanțurile de supermarketuri.

În același an, România a ocupat locul patru în Uniunea Europeană în ceea ce privește producția de porumb, cu o producție de circa 15 milioane de tone.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *