Amenajari exterioareGrădină

Care sunt cele mai frumos mirositoare 10 flori care le poți cultiva în grădină

Plăcerea de a obține propriile fructe și legume în grădina ta poate fi completată cu arome plăcute în această zonă de lucru și relaxare.

Pentru aceasta poți planta diferite flori, copaci sau plante aromatice, ce vor umple grădina cu mirosuri ce te vor energiza în timpul lucrărilor sau a perioadelor pe care le petreci în natură.

Iată zece flori cu mirosuri minunate pe care le poți cultiva în grădina ta:

  1. Trandafiri (Rosa): Trandafirii sunt cunoscuți pentru mirosul lor dulce și seducător. Există o varietate largă de culori și arome disponibile.
  2. Iasomie (Jasminum): Iasomia are un parfum puternic și dulce. Florile sale mici, albe sau galbene, emana un miros extraordinar de plăcut în serile de vară.
  3. Lăcrămioara (Convallaria): Lăcrămioara are flori mici, albe și parfumate. Mirosul lor dulce și proaspăt le face să fie populare în grădini.
  4. Liliac (Syringa): Liliacul este renumit pentru mirosul său intens și înmiresmat. Florile sale delicate pot umple întreaga grădină cu un parfum minunat.
  5. Lavandă (Lavandula): Lavanda are un miros caracteristic, calmant și relaxant. Este o plantă ușor de crescut și oferă un parfum minunat atunci când florile sunt uscate și folosite în diverse scopuri.
  6. Trandafir de Damasc (Rosa damascena): Trandafirul de Damasc este celebru pentru uleiul esențial obținut din petalele sale. Mirosul său bogat și sofisticat este folosit în industria parfumurilor.
  7. Crin (Lilium): Crinul are flori mari și parfumate, disponibile într-o varietate de culori. Mirosul lor puternic și exotic este adesea asociat cu eleganța și rafinamentul.
  8. Gardenia (Gardenia jasminoides): Gardenia are flori mari, albe și parfumate, cu un miros bogat și seducător. Aroma lor aduce aminte de notele de iasomie și de citrice și poate umple întreaga grădină cu un parfum îmbietor.
  9. Nalbă (Althaea): Nalba are flori mari și colorate, care au un miros delicat și dulce. Aroma lor plăcută atrage fluturii și alte insecte polenizatoare.
  10. Ierburi aromatice (Menta, Rozmarin, Busuioc, etc.): Plantele aromatice cum ar fi menta, rozmarinul și busuiocul pot adăuga un parfum plăcut grădinii tale și pot fi folosite și în bucătărie.

De asemenea, pe grupurile iubitorilor de flori sunt menționate următoarele flori care au un parfum intens: mâna Maicii Domnului, regina noptii, tuberoze, tei, salcâm, liliac, regina nopții, garofițe, petunii, caprifoi, lămaiță, rozmarin, leuștean, levănțică, lămâiță sălbatică.

Acestea sunt doar câteva exemple de flori cu mirosuri frumoase pe care le poți cultiva în grădina ta. Fiecare dintre ele adaugă un element special și plăcut la experiența ta în grădină.

Coleus, covorul vegetal colorat din curtea ta, care poate fi ”țesut” cu ușurință

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *