Grădină

Care sunt tehnologiile viitorului pentru combaterea buruienilor. Metode revoluționare ce folosesc hărți de prescripție

În prezent, metoda cea mai comună de combatere a buruienilor în agricultură este aplicarea uniformă a pesticidelor cu ajutorul unui pulverizator.

Această practică poate duce la utilizarea excesivă a pesticidelor, cu impact negativ asupra mediului și a sănătății umane.

Un studiu publicat recent în revista Scientific Reports demonstrează că utilizarea dronelor și a tehnicilor de ”computer vision” poate ajuta la reducerea utilizării pesticidelor în agricultură.

Dronele pot fi folosite pentru a colecta imagini aeriene ale câmpurilor, care pot fi apoi analizate folosind tehnici de computer vision pentru a identifica și a clasifica buruienile.

Dispozitivele inteligente disting buruienile de plantele de cultură și, pe baza acestor informații, se pot crea hărți de prescripție pentru aplicarea pesticidelor, astfel încât acestea să fie utilizate doar acolo unde este necesar.

Acest lucru poate duce la o reducere semnificativă a utilizării pesticidelor, fără a afecta eficacitatea controlului buruienilor.

”Un an de semințe înseamnă șapte ani de buruieni”. Cum putem folosi buruienile în favoarea noastră

Studiu științific privind eficacitatea metodei de control a buruienilor

În cadrul studiului, metoda a fost testată pe un câmp de porumb de 10 hectare. Toate grilele colectate informatic care conțineau cel puțin o buruiană au fost pulverizate, în timp ce pe parcelele fără buruieni nu au fost aplicate tratamente.

Rezultatele au arătat că utilizarea metodei a dus la o reducere de 26,2% a suprafeței tratate cu pesticide, ce echivalează cu o economie de 1000 de dolari pe hectar.

Metodele dezvoltate de cercetători au potențialul de a revoluționa modul în care se desfășoară controlul buruienilor în agricultură.

Acestea oferă o modalitate mai eficientă și mai durabilă de a combate buruienile, fără a utiliza pesticide în exces, întrucât dependența excesivă față de aceste substanțe poate avea consecințe negative asupra mediului, cum ar fi contaminarea solului și a resurselor de apă și dezvoltarea buruienilor rezistente la erbicide.

Cum scăpăm definitiv de buruienile dintre pavele. Sfaturi practice de eliminare și prevenire a reapariției buruienilor

Beneficiile utilizării de drone și computer vision pentru controlul buruienilor

Pe lângă reducerea utilizării pesticidelor, metodele bazate pe drone și ”computer vision” oferă și alte beneficii, inclusiv:

  • Mai multă precizie: Aplicarea pesticidelor în mod selectiv, în funcție de distribuția buruienilor, reduce riscul de a afecta culturile.
  • Mai multă eficiență: Controlul buruienilor pe baza informațiilor furnizate de drone și computer vision poate duce la o reducere a costurilor și a timpului necesar.
  • Mai multă durabilitate: Reducerea utilizării pesticidelor are un impact pozitiv asupra mediului și a sănătății umane.

În viitor, metodele bazate pe drone și computer vision sunt așteptate să devină din ce în ce mai răspândite în agricultură.

Acestea au potențialul de a contribui la dezvoltarea unei agriculturi mai durabile și mai eficiente.

O grădină fără buruieni: 11 strategii pentru reducerea considerabilă a buruienilor din culturi

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

2 comentarii la „Care sunt tehnologiile viitorului pentru combaterea buruienilor. Metode revoluționare ce folosesc hărți de prescripție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *