Grădină

Ce fructe și legume se țin în frigider și care în bucatărie

Gospodinele știu că păstrarea adecvată a fructelor și legumelor este esențială pentru menținerea prospețimii și a valorii lor nutriționale.

Totuși, din grabă sau neștiință, multe persoane îngrămădesc în frigider toate fructele și legumele, deși unele se vor menține mai bine în afara lui, într-un loc răcoros și uscat, cum ar fi o cămară sau o pivniță.

Iată câteva exemple de fructe și legume și sfaturi despre locul potrivit pentru a le păstra:

  1. Fructe și legume care se țin în frigider:

– Fructe de pădure: zmeură, căpșune, afine. Aceste fructe delicate se vor menține mai mult timp în frigider, într-un recipient acoperit.

– Citrice: portocale, lămâi, grepfrut. Acestea pot fi păstrate în frigider dar și într-un coș la temperatura camerei.

– Mere și pere: aceste fructe se vor menține proaspete mai mult timp în frigider. Asigurați-vă că le depozitați într-un sac de plastic perforat sau într-un recipient special pentru fructe.

– Legume cu frunze verzi: spanac, salată verde, rucola. Acestea ar trebui să fie spălate și păstrate într-un recipient în frigider pentru a menține prospetimea.

– Castraveți și legume crucifere: conopidă, varză, broccoli. Aceste legume se vor menține mai bine în frigider, într-un recipient închis sau într-o pungă sigilată.

10 trucuri simple pentru a păstra fructele proaspete mai mult timp

  1. Fructe și legume care se țin în bucătărie:

– Banane: este mai bine să nu le păstrați în frigider, deoarece temperaturile scăzute pot provoca descompunerea pulpei.

– Roșii: acestea se vor menține mai bine la temperatura camerei. Dacă sunt foarte coapte, le puteți pune în frigider pentru a le încetini procesul de maturare.

– Cartofi și ceapă: acestea ar trebui să fie păstrate într-un loc răcoros, întunecat și uscat, cum ar fi o cămară sau o pivniță. Frigiderul poate schimba textura și gustul acestor legume.

– Avocado: dacă este încă necoaptă, păstrați-l în afara frigiderului până când este gata de consum. Dacă este coaptă, o puteți pune în frigider pentru a o menține proaspătă pentru o perioadă mai lungă.

– Usturoiul și ghimbirul: acestea se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, într-un loc uscat și bine aerisit.

Este important să rețineți că fiecare fruct sau legumă poate avea cerințe specifice de depozitare, iar acestea pot varia în funcție de starea de maturare și condițiile climatice.

În concluzie, fructele și legumele trebuie păstrate în locuri adecvate pentru a-și menține prospețimea și valoarea nutritivă. Păstrați aceste sfaturi în minte și veți putea bucura de aceste alimente sănătoase și gustoase în fiecare zi.

Conservarea fructelor și legumelor prin deshidratare. Care este principiul de funcționare și ce dezavantaje au deshidratoarele

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Ce fructe și legume se țin în frigider și care în bucatărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *