GrădinăPomicultură

Ce lucrări se fac în primavară pentru a fi siguri ca se prind pomii fructiferi plantați în toamnă. Cum udăm copacii, cantitate de apă, metode de irigare a livezii

Dacă ați plantat în toamnă pomi fructiferi, la revenirea naturii la viață, în primăvara următoare, se recomanda sa se taie lastarii si sa se indeparteze crengile uscate sau bolnave pentru a permite pomilor plantati in toamna sa se concentreze pe cresterea radacinilor.

De asemenea, este important sa se asigure o udare adecvata si sa se aplice ingrasaminte pentru a ajuta la dezvoltarea radacinilor si a coroanei. Este, de asemenea, util sa se protejeze tulpina de animale si insecte care ar putea dauna pomilor tineri.

Lucrările pentru prinderea pomilor fructiferi

In primavara, dupa ce pericolul ingheturilor a trecut, se poate face o taiere de formare pentru a indeparta lastarii si crengile inutile, astfel incat pomul sa poata concentra energia in cresterea coroanei si radacinilor.

Tăierile la pomi fructiferi. Cum se formează coroanele de tip vas

Este important sa se asigure o udare adecvata pentru pomii noi, mai ales in perioadele de seceta sau cand solul este uscat. O udare frecventa si regulata va ajuta la dezvoltarea radacinilor si va preveni uscarea si moartea pomilor.

Fertilizarea este, de asemenea, importanta pentru a furniza pomilor nutrientii necesari pentru cresterea si dezvoltarea corecta. Se recomanda sa se aplice ingrasaminte pentru pomi in primavara sau inceputul verii, in functie de nevoile specifice ale pomului si ale solului.

Este esential sa se protejeze pomii de animale care pot roade radacinile si sa se aplice tratamente impotriva insectelor si a bolilor care ar putea afecta pomii tineri. Este recomandat sa se verifice periodic pentru semne de daunatori sau boli si sa se ia masurile necesare pentru a preveni si combate aceste probleme.

 Cata apa se pune la pomii plantati in toamna

Cantitatea de apa necesara pentru pomii fructiferi plantati in toamna variaza in functie de mai multi factori, cum ar fi tipul de pom, varsta, dimensiunea radacinii, umiditatea solului si conditiile climatice. In general, pomii noi au nevoie de udare frecventa si regulata pentru a-si dezvolta radacinile si a se adapta la noua lor locatie.

Verificați-vă pomul în mod regulat pentru a monitoriza creșterea în prima primăvară și vară, în timp ce acesta înrădăcinează.

Este important sa se evite suprainmuierea solului, deoarece aceasta poate duce la putrezirea radacinilor. In general, se recomanda sa se ude pomii la fiecare 2-3 zile in primele saptamani dupa plantare, apoi sa se reduca frecventa udarii treptat, in functie de nevoile specifice ale pomului si ale solului.

Este esential sa se monitorizeze umiditatea solului si sa se ude atunci cand solul se simte uscat la atingere. Este, de asemenea, util sa se monitorizeze si conditiile climatice, cum ar fi vantul si soarele puternic, care pot usca solul mai repede.

Daca este posibil, se recomanda udarea prin picurare sau prin udare la baza pentru a evita udarea frunzelor si a reduce riscul de putrezire.

Ghid complet privind îngrijirea pomilor fructiferi

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Ce lucrări se fac în primavară pentru a fi siguri ca se prind pomii fructiferi plantați în toamnă. Cum udăm copacii, cantitate de apă, metode de irigare a livezii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *