Amenajari exterioareGrădinăPentru casă

Ce presupune roluirea țevii, pentru un solar construit în regie proprie. Sfaturi importante legate de materiale, costuri

Dacă vă gândiți că aveți nevoie de un solar de mai mari sau mici dimensiuni, puteți opta pentru achiziția acestuia de la producători specializați sau să îl construiți în regie proprie.

În mod cert, partea cea mai dificilă, dacă optați pentru a doua variantă, este roluirea țevilor acoperișului, în formă de arc de cerc.

Totuși, acesta nu ar trebui să constituie o mare problemă dacă vă organizați eficient.Procesul mecanic ar putea fi făcut în regim propriu, cu un aparat special, dar este preferabil să vă adresați unor specialiști în confecții metalice care dispun de tehnologia și cunoștințele necesare acestei operațiuni.

Nivel de dificultate: MEDIU

Cum abordăm roluirea, pas cu pas

Într-o primă etapă identificați un atelier care are aparat de roluit și cereți o cotație de preț.

Cumpărați țeavă la bare de 6 metri de la magazinele de bricolaj. Pentru a economici costuri legate de transport, cereți ca acestea să fie livrată direct la atelierul mecanic, unde va avea loc roluirea.

Ulterior, trebuie sudate contravânturile și se va trece la montare.

Le veți putea îmbina, simplu, cu stâlpii solarului, fabricați tot din țeavă compatibilă (exemplu: arcade de 3/4 cu 2,3 mm – compatibile cu stâlpi de un țol cu 2,6 mm grosime).

Ulterior, pentru mai multă stabilitate, cu o autofiletantă mai puternică puteți fixa cu autoforante zona îmbinărilor dintre arcade și stâlpi.

Varianta 2

O altă variantă, mult mai simplă este ca roluirea să fie făcută direct în forma solarului. Aceasta are însă dezavantajul că veți avea un acces mai greu în zonele interioare laterale ale solarului.

Cum poți proteja solarul împotriva furtunilor. 8 etape obligatorii de ancorare și întărireSolar legume montaj

SFATURI UTILE

Este de preferat este să vă orientați spre țeavă galvanizată, diferența de preț față de cea neagră nu este atât de mare și nu veți mai avea probleme în timp legate de rugină, vopsea, etc.

Țeava pentru solar ar fi bine să aibă o grosime cât mai mare ”în carne”, aceasta caracteristică va da un plus de stabilitate solarului.

Căutați ofertele online, întrucât prețurile produselor feroase au crescut destul de mult.

Totodată, puteți opta pentru țeavă din duraluminiu, un material foarte rezistent dar mai ușor.

Faceți un calcul de preț legat de construcția în regie proprie (țeavă, roluire, sudare contravânturi, șuruburi) și comparați cu ofertele firmelor specializate, ca vi-l livrează ”la cheie”.

Plasa de umbrire pe solar. Densitate recomandată. Utilitate în cazuri de urgență

Montajul solarului

După ce aveți toate componentele solarului puteți trece la montajul acestuia.

Aici veți găsi fotografii și toate detaliile legate de montajul unui solar de legume.

De asemenea, în momentul în care veți trece la montarea unui sistem de picurare, puteți afla cum se face aici.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *