GrădinăPomicultură

Ce se poate planta printre pomii din livadă? 8 idei de utilizare eficientă a terenului

Majoritatea pomicultorilor sunt prea puțin interesați de obținerea unor produse agricole suplimentare în spațiile dintre pomii fructiferi și preferă să le lase doar pentru acces.

Însă, există persoane care și-ar dori să înfumusețeze livada și, de ce nu, să cultive în interiorul acesteia legume sau alte plante utile.

În cazul acestei opțiuni este important să alegeți plante care sunt potrivite pentru climatul și solul din zona dumneavoastră, și să aveți grijă să le întrețineți corespunzător, astfel încât să nu interfereze cu creșterea sau sănătatea pomilor din livadă, inclusiv din punct de vedere al luminii solare.

Ce flori, legume sau pomi fructiferi cresc bine în zonele cu semiumbră

Astfel, există mai multe opțiuni de plante care pot fi cultivate printre pomi în livada. Acestea includ:

  1. Plante acoperitoare de sol: Gazonul, trifoiul ori lucerna pot fi cultivate între rândurile de pomi pentru a ajuta la menținerea solului umed și la prevenirea creșterii buruienilor. În ceea ce privește lucerna, țineți cont dacă luați această decizie că are rădăcini foarte lungi, ce pot concura cu cele ale pomilor pentru nutrienți.
  2. Plante perene: Plante precum căpșuni sau zmeur pot fi cultivate printre pomii fructiferi pentru a oferi o recoltă suplimentară și pentru a ajuta la menținerea solului umed și fertil.
  3. Legume: Legume precum fasolea, mazărea sau salata pot fi cultivate printre pomi
  4. Flori: Flori precum lalelele sau narcisele pot fi plantate între rândurile de pomi pentru a oferi o culoare suplimentară și pentru a atrage polenizatorii.
  5. Ierburi aromatice: Ierburi precum menta, cimbrul sau busuiocul pot fi cultivate fără probleme între rândurile de pomi pentru a fi folosite în bucătărie sau în alte scopuri.
  6. Plante medicinale: Plante precum mușețelul, lavanda sau salvia pot fi folosite ulterior în scopuri medicinale
  7. Fructe de pădure: Fructe precum afinele sau coacăzele se adaptează ușor în condiții de semiumbră și ajut la menținerea solului umed și fertil
  8. Leguminoase: Plante precum fasolea sau mazărea pot fi cultivate printre pomi, inclusiv din perspectiva de a ajuta la fixarea azotului în sol.

Cum se face dezinfectarea de primăvară a solului în grădină, sere și solarii

Este important să luați în considerare nevoile și cerințele diferitelor plante atunci când decideți ce să plantați în livada dumneavoastră. De asemenea, asigurați-vă că plantele alese nu vor concura cu pomii fructiferi pentru resurse precum apă sau nutrienți.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

2 comentarii la „Ce se poate planta printre pomii din livadă? 8 idei de utilizare eficientă a terenului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *