GrădinăPomicultură

Ce sunt și cum se consumă Feijoas, ciudatele fructe cu gust dulce acrișor

Feijoa, cunoscută și sub numele de ananas guava sau guava braziliană, este un fruct exotic originar din America de Sud, dar sunt acum cultivate în multe părți ale lumii, inclusiv în România.

Acestea au o formă de ou și o culoare verde deschisă spre galben, iar pulpa lor este albă, zemoasă și cremoasă, cu o aromă unică.

Cu gustul său parfumat, feijoa a devenit tot mai populară în ultimii ani, atrăgând atenția nu doar pentru acesta, ci și pentru beneficiile sale nutriționale.

Ce gust are Feijoas
Gustul feijoa este un amestec inconfundabil de dulce și ușor acru, cu arome care amintesc de ananas, guava și mentă.

Unii oameni descriu gustul feijoa ca fiind proaspăt, parfumat și cu o notă de citrice, ceea ce îl face un fruct apreciat pentru ineditul său.

Feijoas sunt o sursă bună de vitamina C, fibre și potasiu, dar și de antioxidanți, care pot ajuta la protejarea organismului împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

Feijoas sunt de obicei consumate crude, dar pot fi și gătite. Pot fi folosite pentru a face gemuri, sosuri, înghețată și alte preparate culinare.

Cum să alegeți și să păstrați feijoas

Feijoas sunt disponibile în supermarketuri și magazine de fructe și legume din întreaga lume. Sezonul lor de vârf este din noiembrie până în februarie.

Fructele proaspete sunt de obicei verzi atunci când sunt coapte, dar pot deveni galbene pe măsură ce se coc mai mult. Feijoas coapte sunt moi la atingere și au o aromă mai intensă.

Feijoas pot fi păstrate la temperatura camerei timp de câteva zile. Pentru a le păstra mai mult timp, puteți pune feijoas într-o pungă de plastic perforată și le puteți păstra la frigider timp de până la două săptămâni.

Cum să mâncați feijoas
Feijoas pot fi consumate crude, cu sau fără coajă. Dacă alegeți să mâncați coaja, asigurați-vă că o spălați bine înainte de a o consuma.

Pentru a mânca feijoas crude, tăiați-le în jumătate și scoateți pulpa cu o lingură. Pulpa poate fi, de asemenea, feliată sau rasă pentru a fi folosită în salate sau alte preparate culinare.

Utilizări culinare

Feijoa poate fi consumată în diverse moduri. Unele persoane preferă să mănânce fructul proaspăt, savurând aroma sa distinctivă, în timp ce altele îl adaugă în salate de fructe, smoothie-uri sau deserturi.

De asemenea, feijoa poate fi folosită pentru a prepara gemuri, sucuri și chiar băuturi alcoolice, adăugând o notă exotică acestor produse.

Iată câteva idei de rețete cu feijoas:

  • Feijoas proaspete cu zahăr și scorțișoară
  • Gem de feijoas
  • Sos de feijoas
  • Înghețată de feijoas
  • Tort de feijoas

Ce lucrări se fac la pomii fructiferi în primul an după plantare

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *