Grădină

Cel mai simplu mod de a calcula gramajului de substanță activă, pentru stropirile la pomi fructiferi și legume

Calculul concentrației recomandate, atunci când cumpărați soluții pentru pomii fructiferi sau a legumelor, dă uneori bătăi de cap celor care sunt în situația de a le amesteca în pompa de stropire.

Tabelul de mai jos indică gramajul de substanță activă, necesar pentru a obține concentrațiile specificate într-un anumit volum de apă.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să alegeți din coloana din stânga (cu albastru) numărul de litri de apă cu care veți stropi (exemplu 10 litri pentru a umple pompa) și concentrația (cu roșu) care v-a fost recomandată.

La intersecția celor două valori veți afla câte grame (sau ml) de substanță trebuie să adăugați în vermorel.

De exemplu, pentru a obține o concentrație de 1% în 10 litri de apă, aveți nevoie de 100 de grame de substanță activă.

Altfel spus, tratamentele de iarnă de iarnă la pomii fructiferi includ o stropire albastră cu piatră vânătă, în cantitate recomandată de 300 grame la 10 litri de apă, rezultând o concentrație de 3%.

Cum se fac stropirile albastre obligatorii din livadă, după recoltarea fructelor

Mai multe explicații

Stropirea plantelor este o practică esențială în agricultură pentru a proteja pomii fructiferi și legumele de boli și dăunători.

Pentru a efectua stropiri eficiente, este important să se calculeze corect cantitatea de substanță activă necesară pentru un anumit volum de apă și pentru concentrația specificată.

Acest ghid vă va oferi explicații detaliate privind modalitatea de calcul a gramajului de substanță activă pentru stropirile la pomi fructiferi și legume.

  1. Determinarea concentrației dorite:

Începeți de la concentrația substanței active pe care doriți să o utilizați. Aceasta este exprimată în procente și indică cât de concentrată va fi soluția de stropit.

  1. Stabiliți volumul de apă:

Stabiliți volumul de apă pe care doriți să îl utilizați pentru stropire. Acest lucru poate varia în funcție de dimensiunea zonei pe care o tratați și de necesitățile specifice ale plantei.

  1. Formula de Calcul:

Utilizați următoarea formulă pentru a calcula cantitatea de substanță activă necesară:

Cantitate Substanță Activă (g) = Volum Apă (L) × Concentrație (%) × 1000

Volumul de apă este exprimat în litri, iar concentrația substanței active este exprimată în procente. Multiplicarea cu 1000 este necesară pentru a converti concentrația din procente în grame.

  1. Exemplu practic:

Să presupunem că doriți să pregătiți o soluție de stropire cu o concentrație de 0,5% pentru a trata pomii fructiferi într-o grădină de 1000 de metri pătrați.

– Utilizând formula, calculul va arăta astfel:

Cantitate Substanță Activă (g) = 1000 L × 0,5% × 1000 = 5000 g (5 kg)

  1. Observații Importante:

– Asigurați-vă întotdeauna că vă familiarizați cu substanța activă pe care o utilizați și cu dozele recomandate de producător.

– Folosiți echipament de protecție adecvat și respectați regulile de siguranță atunci când manipulați substanțe chimice.

Cum protejăm vița de vie împotrivă manei, boala care duce la pierderi de recoltă de până la 80%

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *