GrădinăPentru casăPomicultură

Cele 6 secrete importante care garantează păstrarea merelor peste iarnă. Cum se face corect depozitarea

Păstrarea peste iarnă a merelor pare o operațiune simplă. Totuși, dacă nu țineți cont de câteva elemente de bază, mare parte dintre acestea se vor strica în scurt timp.

Evitarea fertilizării cu îngrășăminte bogate în azot în mijlocul verii a pomilor, tratarea spațiului de depozitare precum și alte amănunte vor face diferența pe durata iernii.


Iată câteva sfaturi și trucuri utile pentru a vă ajuta să păstrați merele proaspete și gustoase peste iarnă.

Secrete de pe vremea străbunicilor. 5 metode de păstrare a merelor peste iarnă, din anii 1880. Rezistă până la 2 ani

  1. Alegerea corectă a merelelor

În primul rând, este important să alegeți soiurile potrivite de mere pentru depozitare pe termen lung. Merele de toamnă și iarnă sunt cele mai potrivite, deoarece acestea au o structură mai densă și rezistă mai bine la depozitare.

  1. Evitați îngrășăminte cu azot în mijlocul verii

Dacă în grădină cresc mere din soiuri de toamnă sau iarnă, evitați să le fertilizați cu îngrășăminte bogate în azot în mijlocul verii. Acest lucru poate determina o creștere excesivă a vegetației și poate afecta calitatea fructelor pentru depozitare.

  1. Tratarea spațiului de depozitare

Asigurați-vă că spațiul de depozitare este pregătit corespunzător. Văruiți pereții cu var stins și tratați podeaua cu o soluție de sulfat de fier. Acest lucru va ajuta la prevenirea dezvoltării mucegaiului și altor organisme dăunătoare.


La ce folosește sulfatul de fier

Sulfatul de fier se folosește pentru prevenirea mucegaiului. Este un agent antifungic care poate fi folosit pentru a îndepărta și a preveni dezvoltarea mucegaiului pe suprafețe dure, cum ar fi pereții, podelele și tavanele.Sulfatul de fier funcționează prin modificarea pH-ului suprafeței, făcând-o mai acidă. Acest lucru face ca mucegaiul să fie mai puțin probabil să crească. Sulfatul de fier este, de asemenea, un agent de deshidratare, care poate ajuta la îndepărtarea umidității din suprafețe, care este o sursă de hrană pentru mucegai.

  1. Menținerea umidității și temperaturii optime

Temperatura ideală pentru depozitarea pe termen lung a merelor este de aproximativ 6 grade Celsius. Cu toate acestea, nu neglijați umiditatea. Menținerea unui nivel adecvat de umiditate (între 80-90%) în spațiul de depozitare este crucială pentru a preveni uscarea și deshidratarea fructelor.

  1. Tratarea corectă a recipientelor

Toate recipientele, inclusiv coșurile și cutiile, ar trebui să fie tratate cu o soluție de bicarbonat de sodiu. Aceasta va ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute și va preveni dezvoltarea mucegaiului.

  1. Evitați lustruirea sau spălarea merelor

Pentru a păstra stratul protector natural al merelor, evitați lustruirea sau spălarea înainte de depozitare. Curățați-le și spălați-le doar înainte de a le consuma.

”Black Diamond”, spectaculoasele mere tibetane care se vând cu 20 de dolari bucata

Respectând aceste sfaturi simple și eficiente, veți putea să vă bucurați de gustul delicios al merelor proaspete și sănătoase pe tot parcursul sezonului rece.

O depozitare adecvată a merelor nu numai că va menține gustul și prospețimea fructelor, ci și va păstra toate calitățile lor nutriționale, oferindu-vă astfel o sursă de vitamine și energie pe timpul iernii.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *