Cele mai bune 15 flori pentru polenizare. Ghidul culorilor care cresc producția din grădină și livadă
Dincolo de preocupările de primăvară legate de înființarea culturilor din grădină, fertilizare și tratamente, trebuie să aveți în vedere și sprijinirea acestora pentru a maximiza producția, prin îmbunătățirea condițiilor de polenizare.
Plantarea unor flori în zona cultivată cu legume sau în livadă este un lucru la fel de important și vă aduce beneficii în ceea ce privește calitatea fructelor și legumelor pe care le veți culege.
O lipsă a polenizării va produce efecte în ceea ce privește calitatea fructelor și legumelor. De exemplu, castraveții care nu se polenizează nu se vor alungi și vor avea o formă rotundă. Detalii aici
Totodată, veți îmbunătăți efectul vizual din grădină, prin adăugarea unor nuanțe noi în zonă.
Ce este un polenizator?
Un polenizator este purtătorul polenului de la o plantă la alta, care o fertilizează, determinând-o să fructifice sau să înflorească.
Albinele, păsările, fluturii, viespile, furnicile și orice altă vietate care face acest lucru ajută procesul de polenizare și, mai mult, pot transporta semințe în jurul cărora va apărea ulterior o nouă plantă.
Cum se optimizează polenizarea roșiilor în solar și grădină
De ce sunt importanți polenizatorii?
Aproximativ 35% din sursele de hrană din lume și 75% din plantele cu flori depind de polenizatori.
Aceștia sunt aproape la fel de importanți ca soarele, când vine vorba de menținerea surselor noastre de hrană și de viața plantelor.
Există peste 180.000 de specii de plante care depind de polenizatori și mai mult de 1200 de culturi alimentare.
Care este beneficiul plantării de flori pentru polenizatori?
În afară de pesticidele dăunătoare, una dintre cele mai mari motive pentru declinul populației de albine este faptul că acestea suferă din cauza unei nutriții proaste.
Prin plantarea florilor potrivite, veți furniza sursa de hrană pentru polenizatori. Plantele cu flori care înfloresc la diferite momente ale anului vor asigura faptul că polenizatorii au o sursă de hrană pe tot parcursul anului.
Un grădină poate, de asemenea, să ofere un loc sigur pentru polenizatori să se odihnească, să găsească adăpost și să facă cuiburi.
Sfaturi pentru crearea unei grădini prietenoase cu polenizatorii
În plus față de plantarea sursei de hrană potrivite pentru polenizatori, va trebui să luați și alte măsuri pentru a-i menține în grădină.
Furnizați o sursă de apă și limitați utilizarea pesticidelor pe flori, deoarece multe dintre acestea pot fi toxice pentru polenizatori și nu pulverizați niciodată florile care sunt înflorite.
Crearea de grupuri sau mici arii de plante cu flori va ajuta la identificarea mai ușoară a plantelor de către polenizatori.
Albinele au o vedere slabă la distanțe mai mari, dar sunt atrase de grupuri de 3-5 flori.
De asemenea, veți atrage mai mulți polenizatori prin variația tipurilor de flori pe care le plantați.
Fiți atenți să îndepărtați florile moarte pentru a le menține înflorite, atât pentru efectul vizual, cât și a polenizatorilor.
Dacă selectați flori de culori diferite, veți atrage o varietate de polenizatori.
De exemplu, albinele preferă plantele albastre, galbene, albe și mov, în timp ce fluturii preferă tonuri roșii.
Cele mai bune plante pentru polenizatori:
- Echinaceea
- Dalia
- Margarete
- Delphinium sau nemțisor peren de gradină
- Lavandă
- Gălbenele
- Mentă
- Cârciumarese
- Oregano
- Brumărele (Phlox)
- Scabiosa
- Flori sălbatice
- Floarea-soarelui
- Busuioc
- Iasomie