Grădină

Cercetătorii explică secretul gustului intens al roșiilor de grădină

Aroma proaspătă a roșiilor este una dintre cele mai apreciate calități ale acestor legume populare.

Aceasta conferă un gust delicios, deosebit de plăcut și fresh mâncării și poate fi regăsită atât în starea proaspătă a roșiilor cât și în multiplele feluri de preparare a acestora.

Gustul roșiilor românești poate varia în funcție de soiul de roșie cultivat, însă acestea sunt apreciate pentru aroma lor intensă și dulceagă, precum și pentru consistența suculentă și cărnoasă.

Roșiile românești cultivate în mod tradițional au un gust intens, autentic și natural, fiind preferate de majoritatea consumatorilor pentru calitatea lor superioară, față de roșiile importate.

De unde putem cumpăra răsaduri de roșii. Cât este prețul în acest an

Aroma roșiilor este o combinație formată din 20 de compuși chimici

Cercetătorii au încercat să identifice compușii care contribuie la această aromă deosebită și au ajuns la concluzia că există 20 de compuși importanți care influențează aroma proaspătă a roșiilor.

Acești compuși sunt mai ales aldehide, ketone și compuși furanici, printre care (Z)-3-hexenal, hexanal, 1-penten-3-one, 2-phenylethanol, (E)-2-hexenal, fenilacetaldehidă și β-ionon.

De asemenea, s-a descoperit un compus de aromă necunoscut anterior în aroma proaspătă a roșiilor, numit (Z)-l,5-octadien-3-one.

Acest compus contribuie, de asemenea, la aroma plăcută a roșiilor proaspete și a fost identificat ca fiind unul dintre cei mai importanți compuși ai aromei.

Prin urmare, este posibil ca alți compuși să contribuie și ei la aroma roșiilor proaspete, dar încă nu au fost identificați.

De ce se alungesc răsadurile de legume. Tratament pentru îngroșarea tulpinii la răsadurile de roșii

Cum a fost extrasă aroma de roșii

În ceea ce privește metodele de prelevare a probelor, extracția solventului asistată de evaporarea aromei (SAFE) a fost considerată de către cercetători ca fiind cea mai potrivită pentru cuantificarea compușilor de aromă din roșii. Această metodă este precisă și eficientă, permițând cuantificarea compușilor de aromă cu o acuratețe ridicată.

Concentrațiile tuturor compușilor importanți au fost determinate în două soiuri diferite de roșii, iar unitățile de miros (raportul dintre concentrația unui compus de aromă și pragul de miros) au fost calculate în urma unor formule chimice.

Cea mai mare diferență dintre cele două soiuri a fost găsită în concentrațiile și unitățile de miros ale metionalului, fenilacetaldehidei, 1-penten-3-onei și 4-hidroxi-2,5-dimetil-3-(2H)-furanonului.

Greșeli pe care poți să le eviți în grădina ta. Incompatibilitatea dintre roșii și cartofi

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

3 comentarii la „Cercetătorii explică secretul gustului intens al roșiilor de grădină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *