FloriGrădină

Cineraria – o plantă de o frumusețe vibrantă, pentru decorarea casei și grădinii

Cineraria mix este o floare ce devine din ce în ce mai populară, datorită frumuseții sale uimitoare și a atractivității sale.

Această plantă este o specie perenă, cu o înălțime de aproximativ 30 de centimetri și este de obicei cultivată în grădini sau în ghivece, pentru a decora terasele și balcoanele.

Originară din Africa de Sud,  această floare compactă este cultivată ca plantă de sezon, în principal în ghivece, pentru a adăuga o notă de culoare în casă, inclusiv în sezonul de iarnă și primăvară.

Florile sunt disponibile într-o gamă largă de culori, inclusiv albastru, mov, roz, roșu și alb, iar aspectul lor asemănător cu margaretele este absolut minunat.

În plus, aceste flori au un parfum plăcut și sunt adesea vizitate de albine și fluturi.

Cum poate fi crescută și înmulțită Cineraria 

Cineraria poate fi crescută ușor din semințe sau puteți achiziționa plante mici și puieți pentru a le planta în ghivece.

În magazinile specilizate puteți găsi această floare la prețul de 20-25 lei.

Planta rezistă la temperaturile de iarnă din balcoanele închise și nu are nevoie de îngrijiri complicate.

Aveți nevoie de un ghiveci cu găuri de drenaj, în care să plasați o cantitate suficientă de pământ umed și de bună calitate.

Este important să nu lăsați solul să se usuce, deoarece aceasta poate face plantele să se usuce.

Udarea regulată este necesară, iar o soluție bună este să pulverizați apă pe frunze și flori în fiecare zi sau să așezați ghiveciul într-un vas cu apă, pentru a menține solul umed.

Pentru a încuraja creșterea sănătoasă a plantei, puteți hrăni cineraria cu îngrășăminte organice lichide, la fiecare 7-10 zile.

Poate fi cultivată la umbră și semiumbră

Cineraria mix nu este pretențiosă la condițiile solare și poate fi cultivată în zone cu umbră sau semiumbră.

Planta se simte confortabil în condiții de umbră parțială sau cu lumină filtrată, fără a fi expusă la razele puternice ale soarelui.

Ce flori, legume sau pomi fructiferi cresc bine în zonele cu SEMIUMBRĂ

În grădină aceasta va înflori din iunie până în octombrie, iar cultivarea în exterior îi va conferi o culoare intensă. Cineraria mix este însă sensibilă la temperaturi extreme, astfel încât să încercați să o mențineți într-un mediu cu temperaturi moderate.

Temperatura maximă pe care o suportă florile de Cineraria, fără să se ofilească, este de 15-18 grade Celsius.

Deși cineraria mix este o plantă care poate fi cultivată în grădini, este, de obicei, mai bine să o creșteți în ghivece, deoarece este mai ușor să controlați mediul în care crește.

În plus, cultivarea ei în ghivece vă permite să vă bucurați de frumusețea sa pe tot parcursul anului, chiar și în sezonul rece.

Ce se poate planta printre pomii din livadă? 8 idei de utilizare eficientă a terenului

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

2 comentarii la „Cineraria – o plantă de o frumusețe vibrantă, pentru decorarea casei și grădinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *