Coacerea legumelor în perioada de toamnă. Sfaturi utile
CRESTEREA SI COACEREA LEGUMELOR DE TOAMNA. TRATAMENTE EFICIENTE.
In aceasta perioada, cand temperaturile de zi si mai ales de noapte au scazut, multi legumicultori se confrunta cu o problema si anume, la culturile de ardei gogosar, ardei gras, ardei iute, vinete, rosii, varza, conopida, fructele nu mai cresc si nu se matureaza.
Un rol important pentru a rezolva aceasta problema il joaca administrarea corecta a ingrasamintelor ce are efecte semnificative atat din punct de vedere cantitativ cat si calitativ.
Cele doua elemente nutritive indispensabile in aceasta perioada sunt:
POTASIUL – aplicarea lui duce la:
– marirea dimensiunii fructelor.
– imbunatatirea coacerii, deoarece creste continutul de zaharuri si substanta uscata din fructe.
– cresterea calitaii productiei, deoarece stimuleaza sinteza compusilor aromatici, polifenolici, antioxidanti precum si a altor compusi organici ce au rol important din punct de vedere organoleptic.
– cresterea rezistentei la transport si depozitare.
CALCIUL – aplicarea lui duce la :
– marirea rezistentei mecanice a tesuturilor.
– este implicat in producerea pigmentilor pentru fructe intens colorate.
– prevenirea deformarii fructelor.
– cresterea cantitativa si calitativa a productiei.
Pentru o dezvoltare si coacere buna a legumelor va recomandam fertilizarea cu urmatoarele produse bogate in potasiu si calciu :
– fertilizare foliara – SOLFERT 10-5-40+ME – 50g/10l apa.
– AGRIPHITE 600 – 50ml/10l apa.
– SOLAR CALCIU – 50ml/10l apa.
– fertilizare radiculara – SOLFERT 10-5-40+ME – 100g/10l apa.
– GELIASOL 17-10-56+ME – 1g/l apa.
– GELIASOL CALCIU – 1g/l apa.
Aplicarea se face in perioada de pârgă pana la maturare.
Aveti grija de culturile dumneavoastra!
Pingback: De unde putem cumpăra răsaduri de roșii. Cât este prețul în acest an – Atlas pentru casă și grădină