Grădină

Combaterea eficientă a dăunătorilor la flori și legume aflate în spații închise

Cu totii avem in casa, apartament, la geam, terase – flori si plante ornamentale care ne bucura in fiecare zi cu frumusetea lor, dar si legume cultivate in sere, solarii.

Dar datorita spatiului inchis sau deschis si temperaturilor ridicate acestea sunt predispuse la aparitia daunatorilor care le pot distruge.

Cei mai frecventi daunatori care apar sunt:

AFIDELE – numeroase specii de paduchi cu forme aripate si nearipate in diverse culori (verde , negru , cenusiu , alb etc.) . Colonizeaza pe partea inferioara a frunzelor, florilor, inflorescentelor, lastarilor tineri si prin intepare se hranesc cu seva plantei ducand la stagnarea cresterii, gofrarea si uscarea frunzelor si chiar la distrugerea totala.

ACARIENII – sunt paianjenii minusculi, care de cele mai multe ori nu se vad cu ochiul liber. Atacul se vede prin aparitia unor panze foarte fine, aparitia decolorarii punctiforme pe frunze, plantele atacate incep sa se usuce, bobocii florali se inegresc si cad, se ajunge la moartea plantei.

Tratamentele de iarnă la pomii fructiferi. Schemă actualizată 2023

Pentru combaterea eficienta a acestor daunatori recomandam utilizarea produsului:

– ZINCANO – 33ml/10l apa.

Se utilizeaza pe toata perioada de vegetatie – prin dizolvarea unui flacon de 33 ml in 10 l apa si stropirea plantelor prin imbaiere.

Alimenteaza plantele cu microelemente – zinc si molibden, esentiale in dezvoltarea lor.

Prin modul de formulare contribuie la activarea sistemului de autoaparare al plantei, astfel, in mod indirect aceasta lupta mult mai usor cu insecte precum purici, afide, viermisori, cicade, paienjeni, musculita alba de sera.

Aveti grija de plantele dumneavoastra!

inginer agronom Adriana Cornaciu

inginer agronom Adriana Cornaciu

Absolventă a Facultatii de Agronomie, consultant/expert în domeniul agricol, reprezentant al SOLAREX, lider național în distribuția de produse pentru agricultură.

One thought on “Combaterea eficientă a dăunătorilor la flori și legume aflate în spații închise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *