Creșterea și maturarea legumelor de toamnă

CUM AJUTAM CRESTEREA SI MATURAREA LEGUMELOR DE TOAMNA PRIN FERTILIZAREA RADICULARA.
FERTIGAREA este la ora actuala cea mai folosita metoda de fertilizare radiculara la legume, pomi fructiferi si vita de vie.
Fertigarea consta in aplicarea ingrasemintelor concomitent cu apa de irigat, folosind sistemul de irigare prin picurare.
AVANTAJELE aplicarii ingrasamintelor prin fertigare :
– aplicare uniforma la radacina.
– permite adaptarea cantitatii de ingrasamant aplicata.
– frunzele plantelor se mentin uscate evitandu-se crearea de conditii favorabile dezvoltarii bolilor si daunatorilor.
– se asigura cerintele nutritionale ale plantelor de-a lungul perioadei de vegetatie.
Fertigarea este cel mai mult utilizata in LEGUMICULTURA.
Va recomandam utilizarea ingrasamintelor de tip gel – GELIASOL pe faze de vegetatie :
– la TRANSPLANTARE legumele au cerinte mari de fosfor, potasiu si calciu. Recomandam :
GELIASOL 13-66-13+ME , GELIASOL 17-10-56+ME , GELIASOL 13-63-0 + 11 CaO+ME.
– perioada de DEZVOLTARE VEGETATIVA INTENSA si MARIREA FRUCTELOR – sunt cerinte mari de azot , potasiu, calciu si microelemente.
Recomandam:
GELIASOL 31-11-11 +ME , GELIASOL 40-10-10+ME , Geliasol 25-25-25+ME.
– perioada de MATURARE A FRUCTELOR – sunt cerinte mari de fosfor , potasiu , calciu si microelemente.
Recomandam:
GELIASOL 13-66-13+ME , GELIASOL 17-10-56+ME, GELIASOL 25-25-25+ME , GELIASOL 13 – 63 -0 +11 CaO +ME.
DOZELE de aplicare la gama Geliasol sunt : 2,0 -5,0 kg/ha , 0,3 – 1,0 g/litru de apa.
Efectul de crestere rapida a radacinilor , tulpinilor , organelor florale si fructelor duce la cresterea calitativa si cantitativa a recoltei.
Sa aveti recolte bogate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.