Cel mai probabil ați asistat sau participat la discuții referitoare la lipsa de gust a roșiilor din import care ar avea legătură cu faptul că ”rădăcinile acestora nu se întâlnesc cu pământul”.
În cele ce urmează vom clarifica o serie de aspect referitoare la acest sistem de creștere.
Metoda de cultivare a plantelor într-un mediu controlat de apă și nutrienți, fără a utiliza sol pentru rădăcini, se numește cultivare hidroponică.
Există diferite tipuri de sisteme hidroponice, dar toate implică utilizarea unui mediu steril de apă și soluție nutritivă, în care plantele sunt crescute în vase, într-un sistem cu flux constant.
Acestea sunt alimentate cu apă și nutrienți prin intermediul unui sistem de pompare, iar nivelul pH-ului și nivelul nutrienților este monitorizat și ajustat cu regularitate pentru a menține condițiile optime de creștere.
Această tehnică agricolă are atât avantaje, cât și dezavantaje:
Dacă este să luăm ca reper roșiile, cele mai populare legume, specialiștii explică faptul că pot exista diferențe semnificative de gust între roșiile crescute prin metoda hidroponică și cele crescute tradițional, în funcție de mai mulți factori, cum ar fi tipul de soluție nutritivă utilizată, varietatea de roșii și condițiile de creștere.
În general, gustul roșiilor crescute tradițional este influențat de mai mulți factori, cum ar fi tipul de sol, condițiile meteorologice și nivelul de nutrienți disponibili. Aceste variații pot duce la un gust mai complex și mai bogat în anumite cazuri, dar pot duce și la o calitate mai slabă în altele.
În același timp roșiile crescute prin metoda hidroponică pot avea un gust mai dulce și mai puțin acid decât cele crescute în sol tradițional. Aceasta se datorează faptului că plantele sunt hrănite cu o soluție nutritivă controlată, care le furnizează exact nutrienții de care au nevoie pentru a crește, iar nivelul pH-ului este menținut în mod constant.
Acest lucru poate duce la o producție mai mare de zaharuri și un nivel mai mic de aciditate în fructe.
Deși cultivarea hidroponică a fost inițial utilizată în scopuri comerciale, ea este tot mai populară și în rândul grădinarilor amatori care doresc să cultive plante în interior sau în spații mici, cum ar fi apartamentele sau mici sere.
Aceasta poate fi o opțiune atractivă pentru cei care doresc să cultive plante proaspete, să reducă impactul asupra mediului și să se bucure de o mai mare control asupra procesului de creștere a plantelor.
În acest ghid, vom explica o metodă simplă, dar eficientă, prin care poți înmulți o…
După stabilizarea în sol, tutorii pot împiedica dezvoltarea - pomii trebuie se legene liber în…
Folosirea frunzelor toamnei în aceste moduri transformă un simplu proces natural într-o oportunitate de a…
Dacă doriți să înființați o livadă de mai mari sau mici dimensiuni, să plantați într-un…
În lunile septembrie, octombrie sau noiembrie, în funcție de zona geografică, atunci când temperaturile pe…
Încercăm să vă reamintim să nu neglijați efectuarea tratamentelor fitosanitare de toamnă la pomii fructiferi.…
View Comments