Grădină

Cultivarea și îngrijirea Strawberry Popcorn, o delicioasă surpriză colorată în grădină

Strawberry Popcorn, cunoscut și sub numele de „porumb de căpșuni”, este o varietate unică și atractivă de porumb care aduce o notă de culoare și savoare în grădina ta.

Acest soi de porumb se remarcă prin boabele sale mici, asemănătoare cu căpșunile, care oferă un aspect decorativ și o experiență culinară inedită.

  1. Alegerea și pregătirea solului:

Porumbul Strawberry Popcorn (sau Strawberry Corn) preferă un sol bine drenat și bogat în substanțe nutritive.

Alege o zonă însorită în grădina ta și pregătește solul prin îndepărtarea buruienilor și adăugarea compostului sau îngrășămintelor organice pentru a îmbunătăți fertilitatea solului.

  1. Semănarea:

Începe semănarea în primăvară, după ce riscul de îngheț a trecut și temperatura solului a ajuns la cel puțin 10 grade Celsius. Sapă gropițe de aproximativ 5 cm adâncime și 30 cm distanță între ele.

Plantează semințele de porumb Strawberry Popcorn la o adâncime de 2-3 cm și acoperă-le cu sol. Menține o distanță de aproximativ 60 cm între rânduri pentru a permite dezvoltarea adecvată a plantelor.

  1. Udarea și fertilizarea:

Asigură-te că porumbul este udat regulat, în special în perioadele de secetă. Păstrează solul umed, dar evită udarea excesivă, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Aplică îngrășăminte organice, cum ar fi compostul sau îngrășămintele cu eliberare lentă, pentru a susține creșterea sănătoasă a plantelor.

  1. Protecția împotriva dăunătorilor:

Porumbul Strawberry Popcorn poate fi vulnerabil la dăunători precum insectele și păsările.

Instalează plase de protecție sau utilizează metode naturale de combatere, cum ar fi atragerea păsărilor prădătoare sau plantarea de plante companion care resping insectele.

  1. Recoltarea:

Porumbul Strawberry Popcorn sunt gata pentru recoltare atunci când boabele  se usucă și devin tari la atingere. În mod obișnuit, recoltarea are loc în jurul lunii septembrie sau când boabele au atins maturitatea completă.

Tăierea știuleților și lăsarea lor să se usuce într-un loc cald și uscat timp de aproximativ două săptămâni va permite boabelor să se usuce complet.

Cultivarea și îngrijirea Strawberry Popcorn poate fi o experiență plăcută în grădina ta, oferindu-ți nu doar porumb delicios, dar și o priveliște deosebită.

Prin pregătirea adecvată a solului, udarea și fertilizarea corespunzătoare, precum și protecția împotriva dăunătorilor, poți obține o recoltă bogată și să te bucuri de boabele mici, aromate și colorate ale acestui soi unic de porumb.

INFORMARE. Omizile primei generații de Helicoverpa armigera își fac simțită prezența la porumbul dulce

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *