Cum ajutăm legumele de toamnă să se dezvolte. Secretul unei producții bogate
Fertilizarea radiculară
Fertigarea este la ora actuală cea mai folosită metodă de fertilizare radiculară la legume, pomi fructiferi și vița de vie.
Fertigarea constă în aplicarea îngrășămintelor concomitent cu apa de irigat, folosind sistemul de irigare prin picurare.
Avantajele aplicării îngrășămintelor prin fertigare:
- aplicare uniformă la rădăcină.
- permite adaptarea cantității de îngrășământ aplicată.
- frunzele plantelor se mențin uscate evitandu-se crearea de condiții favorabile dezvoltării bolilor și dăunătorilor.
- se asigura cerințele nutriționale ale plantelor de-a lungul perioadai de vegetație.
Reguli obligatorii la plantarea de ceapă și usturoi de toamnă. Lista de lucrări și tratamente
Fertigarea este cel mai mult utilizată în legumicultură.
Vă recomandăm utilizarea îngrășămintelor de tip gel – Geliasol pe faze de vegetație:
– la transplantare legumele au cerințe mari de fosfor, potasiu și calciu. Recomandăm: Geliasol 13-66-13+ME , Geliasol 17-10-56+ME , Geliasol Calciu.
– perioada de dezvoltare vegetativă intensă și mărirea fructelor – sunt cerințe mari de azot, potasiu, calciu și microelemente. Recomandăm: Geliasol 31-11-11 +ME , Geliasol 40-10-10+ME , Geliasol 25-25-25+ME.
– perioada de maturare a fructelor – sunt cerințe mari de fosfor, potasiu, calciu și microelemente. Recomandăm: Geliasol 13-66-13+ME, Geliasol 17-10-56+ME, Geliasol 25-25-25+ME, Geliasol Calciu.
Dozele de aplicare la gama Geliasol sunt: 5,0 kg/ha, 2,0 g/litru de apă.
Efectul de creștere rapida a rădăcinilor , tulpinilor , organelor florale și fructelor duce la creșterea calitativă și cantitativă a recoltei.
Să aveți recolte bogate!
Cel mai important tratament din an la pomii fructiferi. Se face toamna, după recoltarea fructelor