Amenajari exterioareFloriGrădină

Cum amenajezi simplu și de efect un spațiu mic de lângă casă, utilizând plante suculente

Zona din jurul casei sau grădina au uneori porțiuni ce pot fi îmbunătățite, printr-un minim de efort.

Amenajarea peisagistică a unui spațiu mic cu plante suculente poate aduce o notă de frumusețe și ordine în decorul casei tale.

Reguli de amenajare cu plante suculente:

  1. Selectează plante suculente rezistente: Alege plante suculente care se pot adapta ușor la condițiile exterioare. Există multe specii care sunt rezistente la soare puternic și temperaturi variabile.

Vezi aici detalii despre plantele suculente, care vă înfrumusețează casa fără udare și îngrijire

  1. Plantează-le direct în pământ sau alege ghivece potrivite: Poți opta pentru ghivece cu găuri de drenaj, astfel încât excesul de apă să poată scurge. Ghivecele pot fi din ceramică, beton, lut sau chiar lemn, în funcție de preferințele tale și stilul grădinii.
  2. Planifică aranjamentul: Gândește-te la cum vrei să aranjezi plantele suculente în spațiul respectiv. Poți crea aranjamente de ghivece înalte și scunde pentru a adăuga textură și interes vizual. Poți folosi și ghivece suspendate pentru a economisi spațiu.
  3. Pune accent pe culori și texturi: Plantele suculente vin într-o varietate extrem de mare de culori și texturi. Mixează și asortează diferitele tipuri de suculente pentru a crea un aranjament vizual interesant. Poți alege plante suculente cu flori colorate sau frunze neobișnuite pentru un efect vizual impresionant.
  4. Asigură-te că au suficientă lumină: Plantele suculente au nevoie de multă lumină naturală, așa că asigură-te că locul ales primește suficient soare. Dacă spațiul este umbrit, poți opta pentru plante suculente care tolerează umbra parțială.
  5. Udarea și îngrijirea regulată: Plantele suculente necesită udare moderată. Udă-le doar atunci când pământul este complet uscat și evită excesul, deoarece asta poate duce la putrezirea rădăcinilor. În plus, îndepărtează frunzele și florile uscate pentru a menține planta sănătoasă și atrăgătoare.
  6. Adaugă elemente decorative: Pentru a completa aspectul, poți adăuga elemente decorative precum pietre decorative, lumânări, sau chiar mici sculpturi sau fântânițe care se potrivesc temei grădinii tale.

Amenajarea unui spațiu mic de lângă casă cu plante suculente poate adăuga farmec și vitalitate locuinței tale și poate deveni un colț de relaxare preferat în aer liber.

Idei de amenajări peisagistice fără udare, folosind plantele suculente

 

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *