Categories: Pentru casă

Cum diminuăm problema acelor căzute din bradul de Crăciun. 10 sfaturi practice, pentru ca bradul să reziste la căldură

Odată tăiat și scos din habitatul său natural, bradul pe care îl veți folosi pentru decorarea casei, cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, se află în timpul procesului ireversibil de uscare și va pierde din ace.

Dacă ești îngrijorat când în fiecare dimineață vezi tot mai multe ace pe podea, sub bradul de Crăciun, trebuie să încerci să încetinești acest proces, de uscare a acestuia.

Pentru a ajuta bradul tău de Crăciun să nu își piardă acele în ritm accelerat, iată câteva sfaturi:


  1. Încearcă să afli de la vânzător sau citește pe etichetă ce soi urmează să cumperi. Dacă, de exemplu, vei achiziționa un brad caucazian, probabil că nu va trebui să cureți zilnic acele căzute. Acesta este un tip de brad extrem de rezistent.

Vezi Cum alegi pomul pentru Crăciun, fără să te păcălești. Care sunt diferențele dintre brad și molid

  1. Adaptare treptată la noul mediu. Înainte de a plasa copacul la temperatura camerei din interior, este necesar să diminuați șocul termic, ce va produce căderea acelor. Este bine să-l păstrați 1-2 zile într-un spațiu exterior protejat (foișor sau magazie) și apoi încă 1-2 zile într-un loc mai răcoros din casă.
  2. Alege un brad care nu a fost tăiat de mult: Atunci când alegi bradul, asigură-te că are acele verzi și viguroase, care sunt greu de smuls de pe ramuri. Cu cât este mai recent tăiat bradul, cu atât va rezista mai mult în a-și menține acele.
  3. Menține-l hidratat: Asigură-te că suportul bradului este mereu plin cu apă. Un brad bine hidratat are șanse mai mici să își piardă acele. Verifică nivelul apei zilnic, deoarece unii brazi pot absorbi un litru de apă în primele 24 de ore.
  4. Evită sursele de căldură: Deși pomul frumos decorat de Crăciun arată perfect lângă șemineu, trebuie să ai în vedere că acesta nu va rezista prea mult în astfel de condiții. Plasează bradul departe de sursele de căldură precum radiatoare, calorifere, sobe sau lumina directă a soarelui. Căldura poate usca rapid bradul, cauzând pierderea mai rapidă a acelor.

Cum să plantezi bradul de Crăciun în grădină, pentru a fi sigur că se prinde


  1. Folosește un conservant pentru brad: Poți lua în considerare utilizarea unui conservant comercial sau a unor aditivi pentru apa din suport, pentru a ajuta bradul să își mențină umiditatea. Se poate folosi o linguriță de zahăr topită în apă călduță, pentru mai multă eficiență.
  2. Tăiere și întreținere: Înainte de a monta bradul, taie puțin din trunchi, pentru a permite o mai bună absorbție a apei. Verifică și taie regulat ramurile care atârnă în jos și au tendințe de uscare.
  3. Umezeala din încăpere: Folosește un difuzor pentru a menține umiditatea aerului din încăpere, lucru care poate ajuta bradul să își păstreze acele mai mult timp. Câteva picături de ulei esențial, adăugate în acesta, cu miros de brad sau portocală, vor amplifica mirosul specific Sărbătorilor din cameră.
  4. Evită manipularea excesivă: Încearcă să manipulezi cât mai puțin bradul, deoarece mișcările sau scuturările excesive la ornare pot duce la căderea acelor.
  5. Scoate afară la timp bradul: Când se încheie sezonul sărbătorilor, scoate din casă bradul, pentru a evita căderea excesivă a acelor pe măsură ce bradul se usucă. Nu îl arunca la ghenă, folosește un centru de colectare pentru ca acesta să ajungă la o stație de compostare.

PONT Utilizare în grădină

Dacă îți amintești locurile unde erau melci în grădina ta, întindeți câteva crenguțe pe aceste locuri. Uleiurile esențiale din brad și molid, care se vor elibera treptat în sol și se vor descompune, acționează ca un respingător pentru acest dăunător.

6 trucuri interesante. Cum să intensifici mirosul de brad din casă, după ce l-ai decorat pentru Crăciun

Urmând aceste sfaturi, poți ajuta bradul tău de Crăciun să își mențină acele și aspectul festiv pe parcursul întregii perioade a sărbătorilor.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Recent Posts

Cum poți să înmulțești mușcatele dintr-o singură frunză: Ghid pas cu pas

În acest ghid, vom explica o metodă simplă, dar eficientă, prin care poți înmulți o…

o săptămână ago

Sfatul specialiștilor. Tutorii la pomii fructiferi, în funcție de portaltoi. Când trebuie îndepărtat sprijinul

După stabilizarea în sol, tutorii pot împiedica dezvoltarea - pomii trebuie se legene liber în…

2 săptămâni ago

Frunzele căzute toamna pe sol sunt foarte utile pentru grădinari. Idei de valorificare a acestora

Folosirea frunzelor toamnei în aceste moduri transformă un simplu proces natural într-o oportunitate de a…

2 săptămâni ago

FOTO Plantarea de toamnă a pomilor fructiferi: ghid practic, pentru prindere sigură. Care sunt greșelile frecvente

Dacă doriți să  înființați o livadă de mai mari sau mici dimensiuni, să plantați într-un…

2 săptămâni ago

Când băgăm toamna mușcatele curgătoare în casă. Cum stabilim rezistența la frig

În lunile septembrie, octombrie sau noiembrie, în funcție de zona geografică, atunci când temperaturile pe…

3 săptămâni ago

Încep tratamentele de toamnă în livadă. Care este momentul optim pentru aplicare

Încercăm să vă reamintim să nu neglijați efectuarea tratamentelor fitosanitare de toamnă la pomii fructiferi.…

3 săptămâni ago