Cum păstrăm intactă aroma verdeții pentru ciorbe. Cel mai simplu amestec de pătrunjel cu leuștean pentru iarnă
Sezonul rece se apropie și acum este momentul optim pentru a culege și conserva verdețurile ce vor da iarna aromă ciorbelor fierbinți.
Verdețurile din grădină precum pătrunjelul sau leușteanul încep să se veștejească în ultima parte a toamnei, de aceea este recomandat să vă asigurați că le aveți în grădină în stare optimă, atunci când le pregătiți pentru iarnă.
Dincolo de faptul că amestecul de pătrunjel cu leuștean pentru iarnă vă va aroma felul I, acesta este extrem de ușor de făcut și simplu în utilizarea ulterioară.
Bineînțeles, în funcție de preferințele culinare și specificitatea mâncărurilor din zona dvoastră puteți adăuga mărar sau orice altă verdeață pe care o preferați.
Cum pregătim amestecul de verdețuri, pas cu pas
- Culegeți din grădină două legături mari de leuștean și pătrunjel;
- Alegeți-le doar pe cele cu frunze verzi și spălați-le bine, în mai multe ape;
- Puneți la un loc o legătură de pătrujel cu una leuștean, care să corespundă unei oale de ciorbă;
- Tăiați verdețurile și eliminați cozile;
- Puneți verdeața în pungulițe, pe care este bine să le legați. Dacă dispuneți de aparat de vidat puteți face această operațiune sau doar scoateți manual aerul din pungi;
- Toate pungile cu amestecuri puneți-le într-o cutie ermetică de plastic, pentru a păstra cât mai mult din aromă; Alternativ, dacă nu aveți destul loc în congelator folosiți o altă pungă, mai mare, în care introduceți pungulițele cu verdeață;
- Pe durata iernii folosiți câte o punguță cu amestec de pătrunjel cu leuștean pentru a aroma ciorba.
Verdeață în cuburi de gheață
O altă formă în care puteți păstra în congelator verdețurile este în cuburi de gheață
Folosește un robot de bucătărie pentru a toca mărunt verdeața de care ai nevoie în sezonul rece.
Aceasta se amestecă cu două linguri de ulei de măsline sau vegetal și se congelează, în tăvi pentru cuburi de gheață.
Odată congelat, transferați cuburile într-o pungă de congelare și folosiți-le atunci când gătiți.
Pingback: Sfaturi vechi de peste 100 de ani, despre cultivarea morcovilor și pătrunjelului – Atlas pentru casă și grădină