GrădinăLegumicultură

Cum poate fi stimulată simplu creșterea la ridichi, salată, ceapă verde

Primele culturi din an intră în curând în ciclul de producție, cu referire la momentul optim de cultivare a propriilor verdețuri.

Dacă aveți solar, acesta este nefolosit până în prima parte a lunii mai, când va începe sezonul de plantare a răsadurilor de legume.

Astfel, legumele cultivate în solar în această perioadă precum salata, spanacul, ridichile de lună, ceapa verde pot fi ajutate la creștere prin fertilizare foliară.

Ce este fertilizarea foliară

Prin fertilizare se urmărește completarea nevoilor plantelor de substanțe nutritive care nu se află în sol, în cantități suplimentare, sub forma asimilabilă.

O importanță deosebită în fertilizarea culturilor agricole o deține fertilizarea foliara cu soluții natural complexe de substanțe nutritive.

Căderea plăntuțelor, boala care distruge răsadurile. Ce tratamente sunt recomandate, care sunt momentele aplicării acestora

Avantajele aplicării îngrășămintelor foliare sunt:  • se corectează carențele de elemente nutritive în mod rapid;
  • nu provoacă arsuri și sunt compatibile cu majoritatea substanțelor pentru tratamente;
  • aproape toate elementele pot fi asimilate prin frunze;
  • se aplică în cantități mici și au acțiune rapidă;
  • creșterea producției cantitativ și calitativ.

Fertilizarea foliară se poate aplica la toate culturile.

La culturile legumicole – se aplică încă din faza de răsad pentru dezvoltarea sistemului radicular și a masei vegetative, după transplantare, în fazele cu cerințe maxime de elemente nutritive: înflorire, legarea fructelor, creșterea și coacerea fructelor.

Recomandări

Pentru a obține producții mari și de calitate recomandăm stropiri cu Aminofeed Super – stimulent de creștere a plantelor, pe bază de aminoacizi, alge marine și microelemente, aplicat în doza de 2,0 – 3,0 litri/ha (20ml la 10 litri de apă).

În perioada de vegetație se pot face 2 -3 aplicări la interval de 10-14 zile între ele.

Aveți grijă de plantele dumneavoastră!

inginer agronom Adriana Cornaciu

Absolventă a Facultatii de Agronomie, consultant/expert în domeniul agricol, reprezentant al SOLAREX, lider național în distribuția de produse pentru agricultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *