Grădină

Cum pot fi păstrate roșiile proaspete până iarna

Grădinarii amatori se pot înfrupta din legumele proprii din grădină o perioadă mai lungă de timp, în anumite condiții.

Astfel, tehnica păstrării cepei, ardeilor, usturoiului și altor legume sub formă de ”funie”, atârnate, poate fi extinsă și în ceea ce privește roșiile, în anumite condiții.

Conservarea ”pe funie”

Conservarea ”pe funie” a fost întotdeauna asociată cu lumea rurală, fiind redescoperită astăzi ca una dintre cele mai sănătoase, dar și mai versatile metode de conservare, potrivite pentru o multitudine de preparate, care pot deveni astfel vedetele incontestabile ale bucătăriei.

În primul rând va trebui să cultivați în grădina dvoastră anumite soiuri de roșii care se pretează la conservare pe termen lung (cu o consistență foarte fermă, care cresc în ciorchini).

Din momentul recoltării, în termen maxim de 2-3 ore, acestea trebuie să ajungă în locul de depozitare, în forma recomandată.

Cea mai mare roșie din lume cântărește aproape 5 kilograme

Nu toate roșiile sunt potrivite pentru acest tip de conservare. Roșiile recoltate în septembrie – început de octombrie sunt în tendința de a rezista în timp, au o pieliță dură, aceasta fiind principala componentă care menține produsul intact, care de multe ori atinge maturitatea deplină după ce a fost atârnat.

Odată ce ați plasat un cârlig (acesta va fi folosit pentru a muta sfoara după terminarea lucrării), va trebui să atârnați un fir destul de rezistent, întrucât uneori acestea pot cântări chiar 4-5 kilograme.

Sfoara va fi legată într-o buclă, nu mai mult de un metru în total.

După aranjarea firului, începeți să aranjați roșiile, folosind crenguțele care leagă roșia de buchet.

Odată ce au fost agățate cinci sau șase crenguțe de roșii, trebuie introdus un distanțier, care poate fi realizat cu o bucată de lemn, care are rolul de a ajuta circulația aerului în interior, menținând astfel roșiile în condiții optime.

Rețineți că această construcție trebuie să fie armonioasă, prin introducerea ciorchinilor de roșii alternându-le în direcția de creștere. În aceeași legătură, roșiile cresc într-o singură direcție, fiind suficient să alternăm exact această direcție, creând astfel o linie completă și armonioasă de roșii.

Amintiți-vă că forma coincide adesea cu calitatea produsului, un șir de roșii așezate în vrac nu va permite conservarea corespunzătoare în timp.

Odată ce ați epuizat șirul de roșii, apăsați ușor pentru a mai introduce puțin, deoarece trebuie luat în considerare faptul că, în zilele următoare, acestea vor tinde să se așeze în jos, golind firul din partea superioară, cea de lângă cârlig.

Dup ce ați finalizat montajul funiei cu roșii, aceasta va fi agățată de tavan, departe de pereți, într-un loc răcoros și uscat, cel mai bine în pivniță sau într-o cameră bine ventilată, deoarece circulația aerului va permite depozitarea corespunzătoare.

Un alt sfat util în succesul acestei operațiuni este ca între rânduri să fie o separație cu hârtie de ambalat sau ziare, care au rolul de a reduce umiditatea.

Deși pare un mai mult un exercițiu de bricolaj, conservarea pe sfoară este mult mai mult, este recuperarea unui stil de viață care ne poate face dieta mai bogată și mai sănătoasă, în perioada rece din an, când achiziția de produse naturale, netratate chimic, este mult diminuată.

Alte metode de înroșire a gogonelelor. Cum să aveți roșii pentru consum în perioada rece

Sursa

cum pastram legumele in beci

Din experiența gospodinelor

(sursa Facebook foto sus)

  • Le-am cules gogonele și le-am păstrat în beci, fără să se atingă una de alta. Dacă le aduc la bucătărie se coc.

  • Se țin la rece și când doriți să se coacă le aduceți la căldură. Am cules la sfârșitul lunii noiembrie și am mâncat până la început de februarie. Este adevărat că se mai deshidratează un pic, dar gustul este același.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *