GrădinăPentru casă

Cum pot fi valorificate cojile de usturoi, ca resursă gratuită pentru a vă proteja și fertiliza plantele

De cele mai multe ori, cojile usturoiului ajung la gunoi, după decojirea acestuia. Totuși, cei care au o mică grădină sau plante de apartament le pot folosi inteligent și ecologic.

Folosind această resursă gratuită puteți crea bariere naturale pentru a vă proteja plantele și pentru a le fertiliza.

Usturoiul, cu proprietățile sale antifungice și antiparazitare, poate fi aliatul vostru împotriva numeroaselor boli de grădină.

Iată cum:

Beneficiile usturoiului pentru plante

Cojile de usturoi sunt bogate în vitaminele C, K și E, precum și în antioxidanți și pot face minuni în grădina ta. Cu potențialul lor de fertilizare și capacitatea de a respinge insectele dăunătoare, te vei gândi de aici înainte de două ori înainte de a le arunca.

Îngrășământ natural : în loc să aruncați cojile de usturoi, luați în calcul că acestea pot fi transformate într-un îngrășământ puternic și gratuit, pe care îl puteți folosi pentru a vă îmbogăți solul.

Ele pot fi adăugate în compostul de casă sau poți să le îngropi direct în sol.

Fertilizant lichid: Lasă 100 de grame de coji de usturoi la macerat într-un litru de apă de ploaie, timp de 24-48 de ore. Strecoară cu o sită lichidul și adaugă-l într-o sticlă. Poți apoi să îl folosești ca fertilizant lichid pentru plantele de apartament, folosind  lichidul rezultat pentru a uda plantele.

Repelent al dăunătorilor : Îți plac trandafirii tăi, dar te-ai săturat ca afidele să-i distrugă? Cojile de usturoi te pot ajuta într-un mod extrem de simplu. Împrăștie pur și simplu câteva în jurul trandafirilor tăi, iar parfumul lor va descuraja dăunătorii.

Utilizarea infuziei de coajă de usturoi pentru protecția plantelor :

Se fierb 100 g de coji de usturoi într-un litru de apă timp de 30 de minute și se lasă la răcit amestecul. Strecurați și apoi pulverizați pe frunzele și la baza plantelor pentru a ține insectele la distanță.

Îndepărtarea fungilor: Totodată, cojile de usturoi pot fi folosite pentru a îndepărta fungii de pe plante. Pune cojile de usturoi într-un borcan cu apă și lasă-le să se macereze timp de câteva zile. Apoi, poți să folosești lichidul rezultat pentru a stropi plantele afectate de ciuperci.

Protecție pentru culturile de morcovi: Grădinarii cu experiență folosesc cojile de usturoi pentru a proteja culturile de morcovi. Pune coji de usturoi în jurul plantelor de morcovi și vei ține astfel la distanță insectele dăunătoare.

Usturoiul, din sticlă în farfurie. Cum beneficiezi de gustul proaspăt tot anul, printr-o metodă inedită

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Cum pot fi valorificate cojile de usturoi, ca resursă gratuită pentru a vă proteja și fertiliza plantele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *