Grădină

Cum pregătim pomii fructiferi pentru iarnă

In aceasta perioadă, cand pomii fructiferi isi pierd frunzele, incercam sa va reamintim sa nu neglijati efectuarea tratamentelor fitosanitare de toamna.
Aceste tratamente sunt foarte importante, intrucat pot duce la scaderea numarului de tratamente ulterioare, prin reducerea considerabila a infectiilor primare si a rezervei de forme hibernante a daunatorilor.
Asadar, unul dintre tratamentele care trebuie facute in perioada de toamna, octombrie – noiembrie, este cel cu PRODUSE PE BAZA DE CUPRU care prin actiunea fungicid – bactericida de contact previn si combat boli precum : rapanul , focul bacterian , patarea frunzelor , ciuruirea frunzelor , mana.
Tratamentul cu cuprice se va aplica pentru o mai buna maturare a lemnului dar si pentru a reduce presiunea de infectie cu agenti patogeni in livezi.
Tratamentul se va efectua atunci cand aproximativ jumatate din frunzele pomilor au cazut.
Cuprul se va depune atat pe frunzele ramase pe plante cat si pe cele cazute la sol. In momentul cand vor cadea toate frunzele cuprul aflat intre frunze va omori toti agentii patogeni care urmeaza sa ierneze pe sol. De asemanea solutia ajunsa pe ramuri va actiona asupra agentilor patogeni aflati acolo.
Recomandam utilizarea urmatoarelor produse cuprice :
– CUPRIDIN – 1,5 – 2,0 kg/ha.
– CHAMP 77 WG – 3,0 kg/ha.
– FUNGURAN 50 WP – 2,0 kg/ha.
Urmatoarele tratamente se vor aplica in perioada de repaus vegetativ.
Aveti grija de pomii fructiferi!

inginer agronom Adriana Cornaciu

inginer agronom Adriana Cornaciu

Absolventă a Facultatii de Agronomie, consultant/expert în domeniul agricol, reprezentant al SOLAREX, lider național în distribuția de produse pentru agricultură.

One thought on “Cum pregătim pomii fructiferi pentru iarnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *