GrădinăLegumicultură

Cum prevenim apariția bolilor la legume. Tratament pe bază de alge marine

Vă prezentăm câteva boli periculoase care ne pot distruge culturile de legume, dar și tratamentele pe care să le aplicăm pentru a le preveni și combate.

Mana – poate apărea în toate fenofazele, frunzele prezentând pe margini sau spre vârf pete cu aspect umed. Țesuturile afectate se veștejesc, se brunifică, frunzele se răsucesc iar pe partea inferioară apare un puf de culoare albă. Inflorescențele atacate prezintă zone brune, se usucă și cad.

Putregaiul cenușiu – apare pe tulpini , petiolul frunzelor, pe flori , pe fructe și pe frunze. Zonele afectate devin moi, se acoperă de un puf cenușiu iar în final sunt distruse iar plantă se ofilește. Dacă umiditatea se menține ridicată boala atacă fructele aproape coapte în zona codiței.

Pătarea cafenie – se manifestă în special pe frunze, unde pe față superioară apar pete decolorate, ușor gălbui. Pe fața inferioară a frunzei apare un mucegai dens, de culoare brună. Zonele afectate se unesc și se măresc , determinând uscarea frunzei.

Alternarioza – boală se manifestă pe frunze și tulpini – apar leziuni de culoare închisă cu marginea galbenă. Ciuperca trece ușor de pe frunze pe tuberculi, unde apar pete brun-negricioase în dreptul cărora țesutul putrezește.

Cauze și tratamente pentru răsucirea frunzelor la roșii

Pentru prevenirea și combaterea acestor boli recomandăm tratamente cu Pachet Evalia Legume – pentru 10 sau 100 litri de apă.

Pachetul conține :

– fungicid EVALIA – un fungicid sistemic cu acțiuni preventive și curative asupra agenților patogeni.

– fungicid DIFCOR – un fungicid sistemic consacrat pentru prevenirea și combaterea unui spectru larg de boli periculoase pentru culturi.

– foliar AMINOFEED SUPER – pe bază de aminoacizi și alge marine, pentru creșterea și dezvoltarea rapidă a plantelor.

Pachetul se poate aplica la culturi în spații protejate și în câmp sau grădini, pe toată perioada de vegetație.

Ce conțin pachetele tehnologice de la Solarex, pentru tratamentele pomilor fructiferi

Aveți grijă de culturile dumneavoastră!

inginer agronom Adriana Cornaciu

Absolventă a Facultatii de Agronomie, consultant/expert în domeniul agricol, reprezentant al SOLAREX, lider național în distribuția de produse pentru agricultură.

2 comentarii la „Cum prevenim apariția bolilor la legume. Tratament pe bază de alge marine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *