Pentru casă

Cum procedăm toamna cu mușcatele curgătoare, cascada de culoare din jardiniere. Care este rezistența la frig

Toamna, atunci când temperaturile nocturne scad sub 10-12 grade Celsius, este recomandat să aduceți toate ghivecele cu flori în casă.

Există, desigur, și plante care pot rezista la temperaturi mai scăzute, dar este mai bine să le protejați de frig, pentru a le prelungi durata de viață.

Acest lucru se întâmplă, de obicei, în lunile octombrie sau noiembrie, în funcție de zona geografică.

Care este momentul în care trebuie să aduceți florile în casă:

 • Verificați prognoza meteo pentru zona dumneavoastră.
 • Atingeți solul din jurul plantei. Dacă este rece, este timpul să o aduceți în casă.
 • Observați planta. Dacă frunzele încep să se îngălbenească sau să cadă, este un semn că este stresată de temperaturile scăzute.

De se îngălbenesc frunzele plantelor de apartament. Soluții de rezolvare

Mușcata curgătoare și rezistența la frig

Mușcatele rezistă afară toamna până la temperatura de 5 grade Celsius. Dacă temperatura scade sub această valoare, activitatea metabolică a acestor flori va înceta, iar florile nu vor mai crește.

Din cauza înghețului, mușcatele se vor usca și nu vor mai înflori, fiind recomandat să le mutați în casă.

Cultivare în interior

Mușcatele curgătoare pot fi cultivate cu succes și în interior. Asigurați-vă că plantele beneficiază de sficientă lumină solară și că sunt protejate de curenții de aer rece.

În acest fel, puteți bucura de frumusețea și parfumul mușcatelor curgătoare în orice moment al anului.

Cum se udă florile iarna. Plante de grădină rezistente la frig

Această plantă populară, cu flori vesele, are o mulțime de lucruri interesante de oferit.

Să descoperim câteva dintre ele:

 • Diversitatea speciilor: Genul Pelargonium, cunoscut sub numele de mușcată, cuprinde o gamă largă de specii și varietăți, inclusiv cele curgătoare. Există mușcate curgătoare cu flori simple sau duble, într-o varietate de culori și soiuri. Această diversitate permite grădinarilor să aleagă mușcata potrivită pentru stilul și gusturile lor.
 • Flori abundente: Mușcatele curgătoare sunt renumite pentru florile abundente și de lungă durată. Acestea produc numeroase flori mici sau medii, grupate în buchete. Culorile vii și petalele delicate transformă mușcata într-o adevărată operă de artă florală. Indiferent dacă alegeți muscate cu flori monocrome sau cu modele și pete contrastante, veți fi uimiți de splendoarea lor.
 • Îngrijire relativ ușoară: Deși arată sofisticat, muscatele curgătoare sunt relativ ușor de întreținut. Acestea preferă un loc luminos și bine aerisit, cu expunere la soarele parțial sau direct. Solul trebuie să fie bine drenat, iar plantele necesită udare moderată și regulată. Mușcatele curgătoare sunt, de asemenea, rezistente la secetă și pot supraviețui în condiții de climă caldă.
 • Creștere în cascadă: Una dintre caracteristicile definitorii ale mușcatelor curgătoare este creșterea lor curgătoare. Tulpinile lor lungi și flexibile oferă o imagine spectaculoasă atunci când sunt cultivate în ghivece suspendate sau în jardiniere. Această creștere luxuriantă adaugă un element de frumusețe și volum spațiilor exterioare.
 • Parfumul îmbietor: Un alt aspect captivant al muscatelor curgătoare este parfumul lor îmbietor. Florile emana un miros distinctiv, dulce și plăcut, care poate umple aerul din jurul lor. Acest parfum poate transforma o simplă plimbare în grădină într-o experiență unică.
 • Împărțire și înmulțire: Un beneficiu suplimentar al mușcatelor curgătoare este faptul că se pot împărți și înmulți ușor. Prin simpla tăiere a tulpinilor și plantarea lor în sol sau în ghivece separate, puteți crea rapid noi plante. Această capacitate de înmulțire facilitează și mai mult extinderea colecției dvs. de mușcate curgătoare sau împărțirea lor cu prietenii și familia.
 • Rezistența la dăunători și boli: Mușcatele curgătoare sunt recunoscute pentru rezistența lor la dăunători și boli. Cu toate acestea, este important să fiți atenți la semnele infestării cu afide sau păduchi, care pot afecta frumusețea și sănătatea plantelor. Dacă observați astfel de probleme, există soluții organice și comerciale disponibile pentru a trata infestațiile.
 • Versatilitate în designul peisagistic: Datorită creșterii lor și diversității de culori și forme de flori, mușcatele curgătoare sunt ideale pentru a adăuga un aspect plin de culoare în designul peisagistic. Acestea pot fi utilizate în ghivece suspendate, jardiniere, coșuri de flori sau chiar ca acoperitoare de sol. Mușcatele curgătoare creează un efect de cascadă colorată naturală, oferind grădinii un aspect romantic și impresionant.
 • Tradiții și semnificații culturale: Mușcatele curgătoare au și semnificații culturale și tradiții în diferite țări și regiuni. De exemplu, în Europa, mușcatele sunt adesea asociate cu iubirea și romantismul, iar în anumite culturi asiatice, acestea sunt simboluri ale curajului și vitalității. În Africa de Sud, mușcata este considerată floarea națională și este asociată cu puterea și eleganța.

Cu o îngrijire relativ ușoară și o varietate de opțiuni de design, mușcatele curgătoare sunt perfecte pentru a crea un decor spectaculos și a adăuga o notă de eleganță în mediul nostru natural.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *