FloriGrădină

Cum protejăm de îngheț florile care rămân afară în timpul iernii. 10 reguli de bază

Dacă florile perene care v-au încântat simțurile și privirile în sezonul cald vor rămâne afară în timpul iernii, este important să preveniți ca, pe durata sezonului rece, acestea să nu înghețe.

Factori meteorologici precum temperaturile negative și vânturile puternice, coroborate cu lipsa de apă, vor face ca plantele să nu își mai revină în primăvară.


Reguli de protejare a florilor pe durata iernii

  1. Tăiere și îndepărtare părți uscate: Îndepărtați părțile uscate sau bolnave pentru o mai bună circulație a aerului. Tăierea ajută, de asemenea, planta să economisească energie în timpul lunilor reci de iarnă.
  2. Adăugați mulci: De jur împrejurul rădăcinii acoperiți suprafața solului cu un strat gros de paie sau frunze mărunțite. Mulciul acționează ca izolație, protejând rădăcinile plantelor de temperaturile scăzute. Alte idei de mulci
  3. Utilizați material izolant: Înfășurați ghivecele cu materiale izolante precum folie tip agril sau saci de iută, pentru a le oferi protecție împotriva frigului extrem. Evitați folosirea plasticului direct pe ghiveci, deoarece acesta poate crea umiditate.
  4. Mutați ghivecele în zone protejate: Dacă este posibil, mutați ghivecele într-un loc protejat, cum ar fi un garaj, depozit, solar sau o terasă acoperită. Aceasta oferă protecție suplimentară împotriva vremii reci de iarnă. Plantele expuse la vânturile reci și puternice de iarnă au șanse mari să se usuce.
  5. Ridicați ghivecele: Așezați ghivecele pe bucăți de polistiren, lemn sau alte obiecte, pentru a le ridica puțin deasupra solului și a crea între plante și pământul rece o pernă de aer izolatoare. Acest lucru ajută la prevenirea înghețării rădăcinilor.
  6. Îngropare în pământ: Dacă aveți multe flori și insuficient loc pentru depozitare, luați în calcul posibilitatea să scoateți plantele din ghivece și să le băgați în pământ, într-o zonă protejată. Operațiunea ar trebui să aibă loc înainte de înghețarea pământului.
  7. Ghivece rezistente la îngheț: Optați pentru ghivece fabricate din materiale precum beton, fibră de sticlă sau plastic gros, care oferă o anumită protecție rădăcinilor și au mai puține șanse să se spargă la temperaturi negative.
  8. Udare: Udă floarea înainte de primele înghețuri. Plantele bine hidratate au mai multe șanse să reziste stresului de iarnă. Cu toate acestea, ai grijă să nu uzi excesiv înainte de apariția temperaturilor negative, deoarece solul înmuiat cu apă poate îngheța și dăuna rădăcinilor. Ulterior, verificați nivelul de umiditate al pământului în mod regulat. Dacă ați așezat floarea într-un loc unde nu va ninge, de 2-3 ori pe iarnă udă planta când afară sunt temperaturi pozitive, dacă solul este foarte uscat.
  9. Evitați fertilizarea: În timpul iernii nu sunt necesare operațiuni de fertilizare. Îngrășămintele stimulează creșterea nouă, care este vulnerabilă la îngheț.
  10. Protejați plantele delicate: Dacă aveți plante tropicale sau sensibile la temperaturi scăzute, luați în considerare înfășurarea întregului ghiveci și plantă cu saci de iută sau mutați-le în interior pentru iarnă.

Cele trei metode de iernare a crizantemelor. Vor înflori abundent în sezonul următor

FOTO Ce metode ingenioase au folosit românii pentru a proteja pomii fructiferi de vânt și îngheț

 

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *