FloriPentru casă

Cum protejăm ghivecele cu flori perene care rămân afară în timpul iernii. 12 reguli importante

Dacă din diferite motive ghivecele cu flori perene vor rămâne afară în timpul iernii, este important să luați măsuri ca, pe durata sezonului rece, rădăcinile acestora să nu înghețe.

Factori meteorologici precum vânturile puternice și înghețul, coroborate cu lipsa de apă, vor face ca plantele să nu mai revină la viață în primăvară.Sfaturi de protejare a florilor pe durata sezonului rece

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să protejați ghivecele cu flori în timpul iernii:

 1. Îngropare în pământ: Luați în calcul posibilitatea să scoateți plantele din ghivece și să le băgați în pământ, într-o zonă protejată.
 2. Ridicați ghivecele: Așezați ghivecele pe bucăți de polistiren, lemn sau alte obiecte, pentru a le ridica puțin deasupra solului și a crea între plante și pământul rece o pernă de aer izolatoare. Acest lucru ajută la prevenirea înghețării rădăcinilor.
 3. Utilizați material izolant: Înfășurați ghivecele cu materiale izolante precum folie cu bule sau saci de iută, pentru a oferi o protecție împotriva frigului extrem. Evitați folosirea plasticului direct pe ghiveci, deoarece acesta poate crea umiditate.
 4. Adăugați mulci: Acoperiți suprafața solului cu un strat gros de paie sau frunze mărunțite. Mulciul acționează ca izolație, protejând rădăcinile plantelor de temperaturile scăzute.
 5. Mutați ghivecele în zone protejate: Dacă este posibil, mutați ghivecele într-un loc protejat, cum ar fi un garaj, depozit, solar sau o terasă acoperită. Aceasta oferă protecție suplimentară împotriva vremii reci de iarnă. Plantele expuse la vânturile reci și puternice de iarnă au șanse mari să se usuce.
 6. Udare: Udă planta abundent înainte de primul îngheț. Plantele bine hidratate au mai multe șanse să reziste stresului de iarnă. Cu toate acestea, ai grijă să nu uzi excesiv, deoarece solul înmuiat în apă se poate îngheța și poate dăuna rădăcinilor.
 7. Tăiere și îndepărtare părți uscate: Îndepărtați părțile uscate sau bolnave pentru o mai bună circulație a aerului. Tăierea ajută, de asemenea, planta să economisească energie în timpul lunilor reci de iarnă.
 8. Evitați fertilizarea: În timpul iernii nu sunt necesare operațiuni de fertilizare. Îngrășămintele stimulează creșterea nouă, care este vulnerabilă la îngheț.
 9. Monitorizați umiditatea: Verificați nivelul de umiditate în mod regulat. În timpul iernii, ghivecele se usucă mai lent. De 2-3 ori/iarnă udă planta când afară sunt temperaturi pozitive, dacă solul este uscat.
 10. Ghivece rezistente la îngheț: Optați pentru ghivece fabricate din materiale precum beton, fibră de sticlă sau plastic gros, care au mai puține șanse să se spargă în temperaturile scăzute.
 11. Protejați plantele delicate: Dacă aveți plante tropicale sau sensibile la temperaturi scăzute, luați în considerare înfășurarea întregului ghiveci și plantă cu saci de iută sau mutați-le în interior pentru iarnă.
 12. Inspectați în mod regulat: Inspectați ghivecele dvs. periodic în timpul iernii. Dacă observați orice probleme, rezolvați-le prompt pentru a preveni alte daune.

Trandafirul Crăciunului, floarea care îți înfrumusețează casa la sărbătorile de iarnă

Urmărind aceste sfaturi, puteți ajuta la protejarea ghivecelor cu flori aflate în aer liber și vă asigurați că plantele dvs. au o șansă mai bună de a înflori din nou în primăvară.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *