GrădinăLegumicultură

Cum puteți obține ceapă de dimensiuni mari. Metoda tăierii frunzelor pe măsură ce cresc

Dacă vă aflați în situația în care cultivați an de an ceapă, dar nu sunteți mulțumiți de dimensiunile acesteia la recoltare, trebuie să țineți cont de câteva elemente simple.

Semințe

În primul rând, pentru a obține ceapă mai mare, evitați plantarea de arpagic și începeți cultura de la semințe.

Într-adevăr, arpagicul este mai ușor de plantat, dar dacă aveți ca obiectiv obținerea unor bulbi mai mari, creșterea din semințe este singura modalitate de a obține dimensiunea dorită.

Alte modalități de a crește dimensiunea cepei din grădină includ udarea frecventă, mulcirea, fertilizarea solului și lăsarea cepei în pământ până când vârfurile devin uscate.

Apă

Cepei îi place multă apă și, cu cât oferiți mai multă irigare, cu atât va deveni mai mare. Pământul din zona de ceapă nu ar trebui să se usuce complet niciodată, în contextul în care aceasta are rădăcini de mici dimensiuni care nu pot prelua nutrienții decât de la o adâncime mică.

Distanța

Nu uita de distanța de plantare, pentru a permite o creștere uniformă și cerințele de lumină ale culturii.

Mulcire

Mulciți în jurul plantelor de ceapă pentru a elimina buruienile care vor concura cu aceasta pentru apă și nutrienți și pot transmite viruși și boli.

Sol

Solul în care înființați cultura de ceapă ar trebui să fie argilos-nisipos, fără posibilitate de compactare. Testează solul pentru a determina nivelul pH-ului și al nutrienților. Dacă solul este sărac în nutrienți, va trebui să-l ajuți prin adăugarea de îngrășăminte organice, cum ar fi compostul, pentru a-i îmbunătăți calitatea. Utilizează îngrășăminte speciale pentru ceapă, bogate în azot și potasiu.

Recoltare

Lăsați ceapa în pământ până când frunzele se culcă natural sau prin intervenția voastră, pentru a îi oferi mai mult timp pentru a crește în dimensiune.

Cea mai mare ceapă din lume cântărește 8,5 kilograme

Metoda tăierii frunzelor

Grădinarii cu experiență recomandă următoarea metodă care poate crește dimensiunea bulbilor de ceapă: Când frunzele de ceapă ajung la o înălțime de 9-10 cm, taie o treime din ele. Acest lucru va stimula dezvoltarea bulbilor. Repetă procesul la fiecare 10 centimetri de creștere până când ceapa este pregătită pentru recoltare. Această metodă poate ajuta la producerea de ceapă mai mare.

Există și varianta prin care tăierea frunzelor poate fi înlocuită cu îndoirea acestora după același principiu.

Pentru început, testați această metodă într-o zonă din cultura de ceapă și observați la recoltare diferența.

Gestionarea dăunătorilor și a bolilor

Pentru a preveni și gestiona bolile și dăunătorii, utilizează metode naturale, cum ar fi introducerea de plante care resping insectele sau utilizarea de substanțe naturale, cum ar fi uleiul de neem. De asemenea, asigură-te că îndepărtezi plantele bolnave sau dăunătorii la prima semn de infestare.

Alege soiul potrivit

Nu în cele din urmă, alege varietatea potrivită pentru grădina și zona ta climatică. Există multe soiuri de ceapă disponibile, iar unele sunt mai potrivite pentru anumite climat și sol decât altele

INEDIT Despre vânzătorii ambulanți de ceapă Onion Johnnies

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *