Cum să ”furi startul” la plantarea usturoiului. Recorduri legate de usturoi. Cât cântărește cel mai mare din lume
O metodă simplă prin care puteți câștiga timp prețios atunci când plantați usturoiul în pământ este să scufundați cățeii în apă, timp de două săptămâni.
Alegeți doar cățeii de usturoi mari, care vor asigura o recoltă mulțumitoare din punctul de vedere al mărimii.
Concret, cu aproximativ două săptămâni înainte de data de plantare în grădină sau solar, scufundați usturoiul în apă. Atunci când îl planta el va avea rădăcinile dezvoltate și frunzele gata de dezvoltare.
În cât timp se recoltează usturoiul
Perioada de la plantare până la recoltarea usturoiului depinde de mai mulți factori, cum ar fi soiul de usturoi, clima, solul și tehnica de cultivare utilizată.
În general, usturoiul poate fi recoltat la cel puțin patru luni după plantare. Utilizând metoda expusă anterior veți putea culege usturoi verde mai repede și veți scurta perioada până la maturitate.
Cum știu dacă usturoiul este gata de recoltat
Pentru a fi siguri că usturoiul este gata de recoltare, puteți verifica frunzele și tijele plantei. Atunci când frunzele încep să se usuce și să îngălbenească, iar tijele devin moi, înseamnă că usturoiul este gata de recoltare.
Este important să recoltați usturoiul la momentul potrivit, pentru a obține cea mai bună calitate și productivitate.
De asemenea, trebuie să luați în considerare condițiile meteorologice din zonă, deoarece temperaturile și cantitatea de precipitații pot afecta momentul de recoltare.
Usturoiul este o plantă perenă din familia Alliaceae, originară din Asia Centrală și din bazinul mediteranean. Este cultivat în întreaga lume pentru bulbii săi comestibili, care au un gust intens și un miros puternic.
Recorduri mondiale legate de usturoi
Cartea recordurilor menționează următoarele legate de usturoi:
O căpățănă de usturoi crescută de americanul Robert Kirkpatrick în California, a cântărit 1,19 kg (record înregistrat în anul 1985).
Cel mai lung șirag de usturoi omologat a măsurat 612,70 metri, fiind prezentat în 2018 la un eveniment public, în Alexandroupoli, Grecia.
Pingback: De ce devine usturoiul albastru sau verde. Este sigur să-l consumăm? Cum putem evita acest proces – Atlas pentru casă și grădină
Pingback: Cum se face preîncălzirea solului pentru recolte extra timpurii de legume – Atlas pentru casă și grădină
Pingback: Încep plantările din calendarul de primăvară. Ceapa de Buzău și usturoiul de Copalău, soiuri celebre românești – Atlas pentru casă și grădină