Amenajari exterioareGrădină

Cum să înmulțești tuia din butași, folosind Aloe vera. Secretele unei metode simple, pentru crearea unui gard viu de la zero

Tuia este un arbust extrem de popular în amenajări peisagistice sau pentru delimitarea unor spații sub formă de gard viu.

Dacă aveți în vedere un astfel de proiect, care nu are un grad de urgență, puteți lua în calcul să îl porniți ”de la zero”, oferindu-vă satisfacția de a vedea cum plantele se dezvoltă și cresc.

Astfel, dintr-o crenguță de tuia și o mică bucată dintr-o frunză de Aloe vera vă veți putea crea singur propriile plante.

Astfel, vă prezentăm o metodă simplă și eficientă care implică utilizarea plantei Aloe vera.Această tehnică nu doar că simplifică procesul, dar vă permite să creați rapid un întreg gard viu, pornind de la o singură tuia.

Iată pașii pe care îi puteți urma pentru a înmulți tuia folosind butași și Aloe vera:

Pregătiți ghiveciul și pământul

Alegeți un ghiveci de flori mai mic și umpleți-l cu pământ. Asigurați-vă că solul este umed.

Utilizați o frunză de Aloe vera

Luați o frunză mai groasă de Aloe vera și tăiați-o la ambele capete. Plasați-o în pământul pregătit, acoperindu-l cu sol. Udați din nou solul pentru a-l înmuia.

Tăiați frunza de Aloe vera

După ce solul s-a înmuiat, tăiați frunza de Aloe vera chiar deasupra suprafeței solului. Acest pas este esențial pentru a permite tuiei să prindă rădăcini.

Plantați butașul de tuiaLuați un butaș de aproximativ 20 cm de tuia și plantați-l în pulpa de Aloe vera, în partea tăiată a frunzei.

Mențineți umiditatea și așteptați rădăcinile să prindă

După aproximativ 50 de zile, butașul de tuia ar trebui să prindă bine rădăcini. Continuați să mențineți umiditatea și să aveți răbdare în acest interval.

Transplantarea într-un ghiveci mai mare

Odată ce rădăcinile s-au dezvoltat, puteți transplanta tuia într-un ghiveci mai mare. Asigurați-vă că pământul este bogat și oferiți-i suficient spațiu pentru a crește.

Îngrijirea continuă

Continuați să udați în mod regulat tuia și oferiți-i îngrijirea necesară pentru a se dezvolta sănătos și viguros.

Pregătirea tuia pentru iernare începe toamna. 7 trucuri pentru arbuști de tuia, verzi ca smaraldul tot anul

Ce este un butaș: Porțiune de lăstar, de rădăcină sau de frunză, detașată de planta-mamă care, în condiții favorabile, produce rădăcini, formând o nouă plantă.

Această metodă ingenioasă, care folosește Aloe vera ca un mediu propice pentru înrădăcinare, poate fi cheia pentru a transforma o singură tuia într-un întreg gard viu.

Mai multe detalii privind această metodă pe youtube

Vă dorim mult succes în crearea propriului gard viu!

De ce se îngălbenește și usucă tuia. Cum se îngrijește corect

 

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *