FloriGrădină

Cum se combat dăunătorii care atacă florile și plantele ornamentale din casă

Cu toții avem în casă, apartament, la geam, terase  – flori și plante ornamentale care ne bucură  în fiecare zi cu frumusețea lor, dar și în grădini – legume și pomi fructiferi, pe care pot apărea dăunători periculoși care le afectează creșterea și dezvoltarea.

Dar datorită spațiului închis sau deschis și temperaturilor ridicate acestea sunt predispuse la apariția dăunătorilor care le pot distruge.

Care sunt cei mai întâlniți dăunători
Cei mai frecvenți dăunători care apar sunt:

– AFIDELE – numeroase specii de păduchi cu forme aripate și nearipate în diverse culori ( verde, negru, cenușiu, alb etc.)

Colonizează pe partea inferioară a frunzelor, florilor, inflorescențelor, lăstarilor tineri și prin înțepare se hrănesc cu seva plantei ducând la stagnarea creșterii, gofrarea și uscarea frunzelor și chiar la distrugerea totală.

Combaterea afidelor fără chimicale: 12 opțiuni de tratamente bio

– ACARIENII – sunt păianjenii minusculi, care de cele mai multe ori nu se văd cu ochiul liber.

Atacul se vede prin apariția unor pânze foarte fine, apariția decolorării punctiforme pe frunze, plantele atacate încep să se usuce, bobocii florali se înnegresc și cad, se ajunge la moartea plantei.

Acești dăunători pot apărea și la culturile de legume produse în spații închise – sere, solarii, răsadnițe dar și în grădini– atacând plăntuțele încă din primele faze de vegetație și producând mari pagube.

Metode de combatere

Pentru combaterea eficientă a acestor dăunători recomandăm utilizarea produsului:

– ZINCANO – 33ml/10 litri de apă.

Se utilizează pe toată perioada de vegetație –  prin dizolvarea unui flacon de 33 ml în 10 litri de apă și stropirea plantelor prin îmbăiere.

Alimentează plantele cu microelemente – zinc și molibden, esențiale în dezvoltarea lor.

Prin modul de formulare contribuie la activarea sistemului de autoapărare al plantei, astfel, în mod indirect aceasta luptă mult mai ușor cu insecte precum purici, afide, viermișori, cicade, păienjeni, musculiță albă de seră.

Aveți grijă de plantele dumneavoastră!

inginer agronom Adriana Cornaciu

Absolventă a Facultatii de Agronomie, consultant/expert în domeniul agricol, reprezentant al SOLAREX, lider național în distribuția de produse pentru agricultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *