Pentru casă

Cum se deshidratează citricele, pentru a le amplifica aroma. Le vei putea folosi iarna, pentru ceaiuri fierbinți

Deshidratarea citricelor este o modalitate extrem de ușoară  de a beneficia de aroma acestora într-un mod diferit, aceasta fiind amplificată prin extragerea apei din pulpă.

Bucățile uscate de portocale, lămâi, mandarine, grapefruit  vor da o savoare deosebită ceaiurilor, prăjiturilor și nu numai.

Pe lângă gust, vei beneficia de bogăția lor în vitamine și nutrienți.


Cum se procedează, pas cu pas

Alegere și curățire: Alege doar fructe sănătoase și ferme și curăță coaja cu un amestec de apă și oțet de mere, pentru a îndepărta orice murdărie sau bacterie.

Tăiere: Taie feliile cât mai subțiri, cu un cuțit ascuțit sau o răzătoare.

Deshidratare: Ulterior, le poți deshidrata folosind un cuptor sau un deshidrator la o temperatură de 60-65 grade Celsius.

Deshidratează feliile până când nu mai sunt lipicioase la atingere, asta le va ajuta să rămână uscate și să nu se strice.

Există și varianta de deshidratare pe durata verii doar prin expunerea feliilor la soare, timp de 2-3 zile, pe platouri metalice. În acest interval se vor întoarce cel puțin o dată.

Depozitare: Puneți-le într-un borcan curat, etanș, într-un spațiu rece, uscat și întunecat.


Iată câteva moduri de a folosi delicioasele fructe conservate:

Odată ce ai în cămară aceste delicatese le poți folosi pentru a aroma ceaiurile fierbinți, cocktailurile sau alte băuturi, precum și prăjiturile.

De asemenea, poți adauga bucăți mici în bolurile de cereale sau smoothie.

Avantaje și dezavantaje ale deshidratării citricelor

Avantaje:

– Păstrarea pe termen lung: citricele deshidratate pot fi păstrate într-un recipient etanș la temperatura camerei timp de câteva luni.

– Gust intens: deshidratarea poate intensifica gustul citricelor, făcându-le mai aromate și mai dulci.

– Ușor de transportat: citricele deshidratate sunt ușoare și compacte, ceea ce le face ușor de transportat și depozitat.

Istoria condimentelor în România. O călătorie aromată prin timp

Dezavantaje:

– Pierderea de nutrienți: deshidratarea poate duce la pierderea de nutrienți, cum ar fi vitamina C și fibrele.

– Consumul de energie: deshidratarea necesită consum de energie electrică

– Timpul necesar: deshidratarea poate dura câteva ore

Ce fructe și legume se țin în frigider și care în bucatărie

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *